Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба У ДСНС України в Кіровоградській області
Дата: 31 жовтня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2016/10/31/rjatuvalniki-proveli-navchalnii-seminar-z-bezpeki-u-litsei-sferi-poslug.htm
суспільство, 31 жовтня 2016

Рятувальники провели навчальний семінар з безпеки у ліцеї сфери послуг

Прес-служба У ДСНС України в Кіровоградській області


Навчання молоді правилам безпеки завжди було одним з пріоритетних завдань Служби порятунку, адже чим краще людина обізнана в цьому напрямку, тим менше надзвичайних подій виникатиме, тим менше буде постраждалих і загиблих. Тому що саме незнання правил та їх невиконання призводить до трагедій. 


28 жовтня працівники Управління ДСНС в області надали допомогу викладачам Кіровоградського професійного ліцею сфери послуг у проведенні Дня цивільного захисту. В рамках заходу відбулись тренування за сигналами оповіщення при загрозі та виникненні пожежі, що виникла в результаті терористичного акту. Майбутні працівники побутового обслуговування отримали вичерпну інформацію про пожежі – від маленьких займань до масштабних пожеж, їх причини, способи їх ліквідації та способи порятунку. Викладач навчально-методичного центру цивільного захисту та безпечної життєдіяльності за допомогою слайдів продемонстрував ліцеїстам, як рятуватись, якщо опинились в осередку пожежі, як погасити займання за допомогою підручних засобів, які бувають вогнегасники і як ними користуватись. Студенти і викладачі здійснили евакуацію з приміщення навчального закладу. Після чого рятувальники чергового відділення, що також взяли участь у заході, продемонстрували порятунок постраждалого через вікно другого поверху за допомогою триколінної драбини, а медичний працівник прокоментував  послідовність надання врятованому першої медичної допомоги.


На завершення кількагодинного спілкування з рятувальниками, студенти отримали нагоду оглянути оснащення пожежного автомобіля, бойове спорядження та одяг, інструменти, які використовуються під час ліквідації надзвичайних подій. Юнакам та дівчатам роздали листівки з правилами безпеки у різних екстремальних ситуаціях.


     


     


1809Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: