Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 19 жовтня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2016/10/19/godina-kodu.htm
суспільство, 19 жовтня 2016

Година коду


З 15 по 23 жовтня 2016 року в Україні втретє проходить Європейський Тиждень Коду. Ця ініціатива започаткована у 2013 році Нієле Кроес, єврокомісаром з питань цифрових технологій. Упродовж Тижня Коду сотні заходів організовано в різних країнах Європи і за її межами (в Австралії, Тайвані, Єгипті) Усі вони проходять під гаслом: «Технологія формує наше життя, але ми дозволяємо меншості вирішувати, як її використовувати».


Головна мета Тижня – сприяти поширенню інформації про кодування та створення різноманітних додатків, ігор за допомогою коду. Заходи у рамках Тижня спрямовані на те, щоб залучити якомога більше людей до програмування, показавши юним, дорослим і літнім людям практичне застосування коду, і розвіяти міфи щодо складності програмування. 


Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва та громадська організація ТІМО «Відкриті двері» вирішили також долучитися до цієї акції і 18 жовтня провели «Годину коду» для студентів та вчителів Кіровоградського будівельного коледжу. 


Учасники Години Коду, що проходила в бібліотеці, відкрили для себе секрети програмування і відзначили, що, виявляється, це зовсім не складно, а навіть весело. А, створивши власний код, захотіли дізнатись більше, тому й зацікавились літературою з книжкової викладки «Програмувати  це просто!», навіть взяли декілька книжок додому для поглибленого вивчення.



       


2529Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: