Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Людмила Гавриш, Новоукраїнський РВ КВІ УДПтС України в Кіровоградській області
Дата: 26 травня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2016/05/26/-rol-suchasnoi-biblioteki-v-konsolidatsii-ukrainskogo-suspilstva-.htm
суспільство, 26 травня 2016

“Роль сучасної бібліотеки в консолідації українського суспільства”

Людмила Гавриш, Новоукраїнський РВ КВІ УДПтС України в Кіровоградській області


        

23 травня на базі центральної бібліотеки Новоукраїнського району пройшов обласний семінар – практикум для керівників районних бібліотек “Роль сучасної бібліотеки в консолідації українського суспільства”. На захід були запрошені: місцева влада, вчителі, кримінально-виконавча інспекція, працівники соціальних служб та громадські діячі.

        

Кожен із виступаючих говорив про цінність та благородність книг, їх значимість в нашому житті. 

        

Значення книг у житті людини важко переоцінити. Вони потрібні нам, як щось життєво необхідне. Важко уявити життя без книг: художніх, науково-популярних, довідкової літератури тощо. Протягом усього життя ми звертаємось до них. Книги – мудрі друзі, які не вміють говорити, але вчать розуміти, цінувати, любити і часто допомагають обрати шлях у житті. 

       

Наші бібліотекарі - це справжні фахівці своєї справи. Вони  постійно викликають інтерес до читання, показують величезні можливості пізнання світу за допомогою книги, формують  розуміння, що книга – безцінне багатство, тому ставитися до неї потрібно з любов’ю та бережливістю. Праця бібліотекарів - втілення найяскравіших задумів: усні журнали, тематичні вечори, музичні зустрічі, вечори запитань і відповідей, тощо.

       

Бібліотеки  стали справжніми центрами культури, інформації, освіти, дозвілля і соціально значущого спілкування різних категорій громадян, особливо в селах та невеличких містечках, відірваних від сучасних засобів комунікації та недостатньо забезпечених бібліотечними ресурсами.

       

Сьогодні книга дещо втрачає свої позиції по відношенні до інших високотехнологічних засобів комунікації. Проте, книга завжди знайде свого читача, адже читання книги викликає особливе відчуття. Книга ніколи не зрадить та буде найкращим другом та порадником.



2147Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: