Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 23 травня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2016/05/23/kirovogradschina-vidznachila-tizhden-planuvannja-sim-i.htm
суспільство, 23 травня 2016

Кіровоградщина відзначила Тиждень планування сім'ї

Як вже кілька років поспіль, на Кіровоградщині пройшли заходи з нагоди  Всеукраїнського тижня планування сім'ї та збереження репродуктивного здоров'я. Зокрема, з 10 по 18 травня низку просвітницьких акцій провела громадська організація "Прес-клуб реформ". І не лише у обласному центрі, а й у районах.



 - Цього року активісти нашої організації працювали в районах, при чому мали нагоди відівдати не лише районні центри, але й невеличкі містечка та села, такі як, наприклад, селище Рівне Новоукраїнскього району. Інформаційні матеріали розлеталися як гарячі пиріжки, адже, на жаль, периферія досі залишається у полі браку корисної інформації, яку ще й подають у яскравій та зрозуміій формі. - коментує керівниця проекту "Здоров'я жінок Кіровоградщини Ольга Гріднєва". 



 У формуванні заходів цього року брала участь і сама цільова аудиторія. Так, фотовиставка "Я обираю здорову сім'ю", що відкрилась у Кіровоградському державному будинку художньої та технічної творчості, зібрана з робіт, які учні професійно-технічних навчальних закладів подавали на відповідний конкурс. 

Взагалі, до відзначення Тижня планування сім'ї залучили чимало партнерів, серед яких - не лише медичні організації, а й, наприклад, Кіровоградський обласний художній музей, адже усюди працюють люди, а питання здоров'я і сім'ї стосується, без перебільшення,  кожного.



 Взагалі, питання співпраці медиків та освітян, у під час нелегкій справі вихованння здорової молоді не піде в нікуди після закінчення проекту, а здійснюватиметься і надалі. Так, для Клініки дружньої до молоді вже стали традиційними екскурсії з різних навчальних закладів. Одна з них були організована і під час Тижня планування сім'ї. І це - не лише нагода на власні очі побачити, куди саме слід звертатися та які спеціалісти надають послуги, але й фахово поговорити про збереження репродуктивного здоров’я і отримати відповіді на питання, що хвилюють молодь.



 Програма «Здоров’я жінок України» – це п’ятирічна Програма (2011- 2016 рр.) Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Програма впроваджується Інститутом досліджень і тренінгів імені Джона Сноу.

Мета програми «Здоров’я жінок України» – сприяти збереженню репродуктивного здоров’я жінок та пар України шляхом покращення використання сучасних та ефективних методів контрацепції як альтернативи непланованій вагітності та абортам.


1998Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: