Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 16 травня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2016/05/16/bobrinets-rjatuvalniki-dbajut-pro-pozhezhnu-bezpeku-gromadjan.htm
суспільство, 16 травня 2016

Бобринець: рятувальники дбають про пожежну безпеку громадян

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області



15 травня працівники Управління ДСНС України в Кіровоградській області провели роз’яснювальну роботу серед населення щодо дотримання громадянами правил пожежної безпеки у побуті та запобігання загибелі людей на пожежах. Поспілкувались рятувальники із мешканцями  м. Бобринець про причини виникнення вогняних випадків у побуті, про те, як їх уникнути та про порядок дій при їх виникненні. 


Крім того, фахівці пожежно-рятувальної служби закцентували увагу мешканців на тому, що треба користуватися лише справними газовими приладами, не перевантажувати електромережу. 


Порядкуючи на присадибній ділянці, ні в якому разі не спалювати суху рослинність та сміття. Адже у суху вітряну погоду вогонь може перекинутися на дерев’яні паркани, господарські будівлі та житлові будинки. 


 Бо саме необережне поводження з вогнем при спалюванні сміття у приватних домоволодіннях, кинуті непогашені сірники та недопалки є причиною пожеж, які часто виникають на території області й нерідко призводять до трагічних наслідків.


Вогнеборці звернули увагу громадян на питання дотримання правил пожежної безпеки під час відпочинку у лісових масивах та лісопаркових зонах. 


Наразі погода сприяє активному відпочинку на свіжому повітрі, який нерідко передбачає розкладання багать та приготування їжі. У такому разі, повертаючись з відпочинку, обов’язково треба загасити вогнище, переконатись, що воно згасло, та прибрати місце відпочинку.


Також працівники Служби порятунку закликали громадян бути уважними й обережними, оскільки нерідко під час відпочинку чи господарських робіт на присадибних ділянках й городах виявляють боєприпаси часів Другої світової війни.


Усім громадянам по завершенню розмови рятувальники вручили листівки з правилами поведінки у різних надзвичайних ситуаціях.







2225Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: