Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Вікторія Балазюк, Кіровоградська виправна колонія УДПтСУкраїни в області (№ 6)
Дата: 10 травня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2016/05/10/zasudzheni-kirovogradskoi-vipravnoi-kolonii-vigotovili-maki-pam-jati-.htm
суспільство, 10 травня 2016

Засуджені Кіровоградської виправної колонії виготовили «Маки пам’яті»

Вікторія Балазюк, Кіровоградська виправна колонія УДПтСУкраїни в області (№ 6)


Напередодні Дня пам'яті і примирення з нагоди перемоги над нацизмом у Європі та завершення Другої світової війни, а також до 9 травня, коли відзначатиметься 71-а річниця Перемоги над нацизмом у Великій вітчизняній війні, засуджені Кіровоградської виправної колонії (№ 6) виготовляли символи пам'яті жертв тих трагічних подій - квітки червоних маків.


В українській міфології мак - це символ сонця, пишної краси, волі, гордості, оберегу, і водночас - крові та смерті людей, що загинули захищаючи наше майбутнє. Червоний мак впершее використано в Україні на заходах, приурочених до річниц ізавершення Другої Світової війни позаминулого року та тепер сталотрадицією на травневі свята.


Для того, щоб виготовити символ «пам’яті» не потрібно спеціальних умінь та навичок, лише тканину, нитки з голкою, а саме головне – бажання. Тому засуджені установи залюбки взялись зароботу, виготовляли маки з червоної атласної тканини, креп-сатину, використовували чорну та зелену тканини та намистинки для серединки квітки.


Червоний мак з гаслом «Пам’ятаємо, перемагаємо» уже днями майорітиме на грудях небайдужих жителів України. Особи, які відбувають покарання  не стануть виключенням, та будуть носити їх з гордістю, як і минулого року, адже виготовляли маківки власноруч, вкладаючи свою душу та енергетику, зробивши свій маленький внесок у відзначення 71-ї річниці Перемоги та вшанування всіх загиблих.




1993Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: