Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Тетяна Коханенко,Кіровоградська установа виконання покараньуправління ДПтС України в області (№14)
Дата: 10 травня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2016/05/10/-den-pam-jati-ta-nadii-proishov-v-kirovogradskii-ustanovi-vikonannja-pokaran.htm
суспільство, 10 травня 2016

«День пам’яті та надії» пройшов в Кіровоградській установі виконання покарань

Тетяна Коханенко,Кіровоградська установа виконання покараньуправління ДПтС України в області (№14)


Минули десятиліття від того часу, як стихли бої Другої світової війни на нашій землі. Це булла найстрашніша, найкривавіша війна століття. Скільки людей загинуло на фронтах, мабуть, ніколи не підрахувати.


Напередодні Дня Перемоги інспектором відділу соціально-виховної та психологічної роботи Кіровоградської установи виконання покарань (№14) Наталією Завадою було організовано та проведено з неповнолітніми, які тримаються під вартою виховну годину під назвою «День пам’яті та надії».


Ідуть роки, але війна не забувається. Знову і знову озивається вона у свідомості поколінь, тривожить уяву, змушує замислюватись над трагедією і подвигом нашого народу. 


В ході заходу хлопці дізнались як відбувались події того часу, скільки лиха наробила війна, скільки життів забрала в небуття, скільки страждань змусила винести. Згадали людей, ветеранів, колишніх воїнів, які все подолали, все стерпіли, пом’янувши, загиблих на полі бою синів і дочок великої землі, хвилиною мовчання.


З болем в серці та тугою в думках юнаки взялись за написання «Листа у минуле» листа тим, хто віддав своє життя за наше щасливе існування сьогодні. І стільки їм хотілось сказати у тому посланні, виразити всю свою вдячність і шану великим героям, та, мабуть, словами, навіть на папері, не передати великий сум та журбу в зажурених дитячих очах.



 Тож, багато лиха наробила війна, але наш народ переміг. В умовах сьогодення залишається пам’ятати минуле та надіятись, щоб мужні люди, які зараз на передовій захищають нашу державу повертались додому цілими та неушкодженими. І хай буде мир.








2023Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: