Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Тетяна Коханенко, Кіровоградська установа виконання покарань управління ДПтС України в області (№14)
Дата: 27 квітня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2016/04/27/-poris-chornobilem-chornobil-bidoju-nashoju-poris-.htm
суспільство, 27 квітня 2016

«Поріс чорнобилем Чорнобиль — бідою нашою поріс»

Тетяна Коханенко, Кіровоградська установа виконання покарань управління ДПтС України в області (№14)


26 квітня 1986 року... Була весна – квітуча, напоєна запахами землі і нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу і людства, що про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ.


Цього дня неповнолітні Кіровоградської установи виконання покарань (№14) разом з інспектором відділу соціально-виховної та психологічної роботи установи Наталією Завадою та старшим інспектором групи мобілізаційної роботи та цивільного захисту установи Тамілою Михайлюк пригадали страшні та до сліз болючі події. З кадрів документального фільму, побаченого на екрані, хлопці дізнались чому колись звичайна географічна назва Чорнобиль набула багатогранного трагічного звучання. Юнаки отримали інформацію про найстрашніший метал планети – уран. Адже ця трагедія пройняла всі сфери життя – від академічної науки до людського побуту.


Крім цього, організатори заходу продемонстрували неповнолітнім мультимедійну презентацію про те як вберегтися від радіації, яка являє собою найбільшу небезпеку для життя та показали використання деяких приладів виміру радіації на практиці, серед яких рентгенметр – прилад, призначений для вимірювання рівня гамма-радіації, радіометр – для вимірювання бета-гамма випромінювань та «Прип’ять» – для контролю радіаційної обстановки в місцях проживання, перебування та праці населення.





Тож, безумовно, людство повинно не лише назавжди зберігти пам'ять Чорнобиля і шанувати мужність тих співвітчизників, хто живе сьогодні з нами, а й ніколи не повторити безповоротної помилки довжиною в життя.


2241Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: