Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Вікторія Талашкевич, керівник проекту
Дата: 11 квітня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2016/04/11/programa-po-zahistu-prav-vnutrishno-peremischenih-osib-z-invalidnistju-little-berta-.htm
суспільство, 11 квітня 2016

Програма по захисту прав внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю "LITTLE BERTA"

Вікторія Талашкевич, керівник проекту

 Громадська організація "Фонд прав людини", яка з 2001 року працює у всіх регіонах України, у тому числі і на Кіровоградщині, починає нову програму по захисту прав внутрішньо переміщеною осіб з інвалідністю "Маленька Берта".

Оскільки одним із ключових напрямів роботи "Фонду прав людини" є захист прав людей з інвалідністю, то минулого року керівництво організації прийняло рішення про впровадження ще й програми по соціально-економічному захисту для внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю (ВПЛИ).

- Мета проекту - посилення активності і професіоналізму груп людей, що самоорганізовуються, з інвалідністю, волонтерського руху з метою створення ефективної правозахисної програми шляхом об'єднання переселенців з інвалідністю в Кіровоградській. Запорізькою, Дніпропетровською і Харківською областях, - розповідає керівник "Фонду прав людини", наш земляк Євгеній Фомін. За його словами, цей проект проходить при фінансовій підтримці Посольства Федеральної Республіки Німеччина.

У рамках проекту лідери серед внутрішньо переміщених осіб, люди з особливими потребами з Кіровограду будуть запрошені в Дніпропетровськ на триденну школу. Після Школи в області відбудеться дводенний семінар для внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю (участь у ньому буде на конкурсній основі!). Тема семінару - "Активний правозахист: роль переселенців як ресурсу місцевого розвитку регіону".

Також планується проведення круглого столу із лідерами з числа внутрішньо переміщених осіб, за участі представників органів державної влади, журналістів. Йтиметься про місце внутрішньо переміщених осіб із інвалідністю у системі соціального захисту області і про реабілітацію в місцях переміщення.

- У Кіровоградській області партнером у рамках проекту є громадська організація "Турбота". Ми плануємо провести десять лекцій для внутрішньо переміщених осіб і членів їх сімей на різні актуальні і цікаві для аудиторії теми, - розповідає керівник проекту Вікторія Талашкевич. Також до участі у проекті буде залучено Ульяновське районне відділення «Українського Товариства Сліпих» (керівник – Марина Нестеренко), як партнер у виконанні проекту.

В Ульяновському районі, за даними Міністерства соціальної політики у Кіровоградській області, є вісімнадцять місць, в яких були розселені вимушено переміщені особи. Наприклад, є родина лікаря-хірурга із Донеччини, який працює в районній лікарні. Цей чоловік знайшов роботу, купив будинок, забрав до себе і дружину з дитиною. Ще одна жінка із двома дітьми живе у бабусиній хаті у селі Йосипівка Ульяновського району. Вона мріє повернутися додому, але радіє, що наразі має будинок і все необхідне для життя. Так само в Ульяновському районі живе жінка, у якої загинув чоловік. Вона мешкає разом із братом, мамою та сином. Дуже жалкує, що немає гідної роботи, тому береться за будь-які пропозиції та сподівається повернутися, адже на малій Батьківщині залишилася квартира.

У рамках проекту також планується надавати юридичні консультації внутрішньо переміщених особам і іншим категоріям осіб з інвалідністю, а ще провести круглий стіл та прес-конференцію. Стежте за анонсами і оголошеннями у рамках проекту на сторінці громадської організації "Турбота",  а також в групі ФПЛ  Контактна особа в Кіровограді - Вікторія Талашкевич, телефон 050-321-39-19.

2571Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: