Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Катерина Ляшевич, Петрівська виправна колония УДПтС України в Кіровоградській області (№49)
Дата: 25 березня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2016/03/25/personalu-ta-zasudzhenim-petrivskoi-vipravnoi-kolonii-rozpovili-pro-nadannja-bezoplatnoi-vtorinnoi-pravovoi-dopomogi.htm
суспільство, 25 березня 2016

Персоналу та засудженим Петрівської виправної колонії розповіли про надання безоплатної вторинної правової допомоги

Катерина Ляшевич, Петрівська виправна колония УДПтС України в Кіровоградській області (№49)


Безоплатна вторинна правова допомога – це право, яке надається для захисту прав людини в суді за рахунок коштів Державного бюджету України. Відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» особи, засуджені до позбавлення волі, мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.


Реалізовуючи даний Закон, 24 березня поточного року, Петрівську виправну колонію (№ 49) управління ДПтС України у Кіровоградській області відвідав Анатолій Руденко, директор Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.


У ході зустрічі співробітникам колонії було роз'яснено порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги, після чого аналогічна зустріч відбулась із засудженими. Під час якої засудженим розповіли про державні гарантії, що полягають у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя. Також в рамках даного візиту здійснено прийом засуджених з особистих питань. Під час якого засуджені порушували різноманітні питання відносно адміністративного та цивільного законодавства.


Директор Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в індивідуальному порядку надав роз’яснення щодо вирішення правових питань, таких як звільнення з місць позбавлення волі, укладання або розірвання шлюбу під час перебування в колонії, отримання спадщини, роз’яснення окремих положень Закону України від 26 листопада 2015 року № 838-VIII «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення у строк покарання».


На всі поставлені запитання засуджені отримували повноцінні правові відповіді.


Після проведення прийому, з представниками адміністрації Петрівської виправної колонії № 49, було порушено питання, щодо подальшої співпраці та надання правової допомоги особам, які відбувають покарання в колонії.



2583Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: