Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Юрій Никифорук, "Кіровоград24"
Дата: 29 лютого 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2016/02/29/zno-2016-na-kirovogradschini.htm
суспільство, 29 лютого 2016

ЗНО 2016 на Кіровоградщині

Юрій Никифорук, "Кіровоград24"


Сьогодні, на апаратній нараді в Кіровоградській ОДА Начальник управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської ОДА, Володимир Габоранський розповів про стан підготовки області до ЗНО у 2016 році.


За словами начальника управління у грудні минулого року Одеським регіональним центром оцінювання якості освіти,  був затверджений план для Кіровоградської області. Згідно з яким управління освіти діє. За оцінкою управління цього року у ЗНО візьмуть участь близько  7,8 тис. учасників, з яких 5100 випускників цього року, 1200 випускників минулих років. Оскільки ВНЗ в Україні прийматимуть сертифікати лише цього року.  Слід зауважити, що в  2016 році  кількисть випускників в  області дещо зменшиться - їх очікують на  300 меньше ніж у 2015.

 

На базі інституту післядипломної освіти у Кіровограді проводиться  підготовка педагогічних працівників, що візьмуть участь у ЗНО, загальна  кількість яких 1500 осіб. Також в  рамках роз'яснювальної  роботи проведено 231 тренінг для випускників, ведеться робота з батьками. 

 

На Кіровоградщині проведена апробація тестових завдань, що відбулась минулого тижня, та  планується ще  один такий  захід у квітні. В апробації взяло участь 1116 учнів. 


Протягом січня проходила реєстрація учасників у пробному ЗНО, котре має пройти 2 та 9 квітня. Всього зареєстровано 3411 осіб, що складає 60% випускників. В дні пробного тестування на території області діятимуть 16 пунктів проведення тестування, 5 у Кіровограді по одному в районах і містах області. 


Важливим нововведенням цього року стало те, що термін реєстрації у ЗНО скорочений і  триває з 1-го лютого до 4-го березня. Для випускників цього року реєстрація відбувається в навчальних закладах, в котрих вони навчаються. Випускники минулих років  повинні зареєструватись самостійно. Для цього потрібно відправити необхідні документи до Одеського регіонального центру, оцінювання якості освіти,  перелік документів не змінився порівняно з минулим роком, його можна переглянути на сайті центру оцінювання якості освіти.


На сьогодні 50% випускників отримали сертифікати, ще  20% перебувають на  етапі поштового відправлення. Тому Володимир Габоранський наголосив на  необхідності прискорення реєстраці, в зв'язку зі  зміною строків.  На  території області діє 4 консультаційні центри, в яких випускники, та їх батьки можуть отримати необхідну інформацію. В Кіровограді (технічний університет), Олександрія (НВК №9) Новоукраїнка та Улянівка ( відділи освіти). 


Період проведення тестування цього року  починається 5 травня і закінчується 17 червня, Додаткова сесія відбудеться з 14 червня до 3 липня. Слід зауважити, що ДПА також починається 5 травня, і  крім  двох предметів (українська мова та  література і  математика), додали Історію України, як предмети ДПА, оцінки з яких будуть на основі результатів тестів. незмінним залишиласть кількість поданих заяв, не більше 4 спеціальностей до 5 ВНЗ. Залишається також система пріорітетності заяв.  Скасовано цього року розподіл на базовий та поглиблений рівень тестів. Очскільки лише 3 ВНЗ в минулому році вимагали від абітурієнтів поглиблений рівень.  

2621Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: