Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Ситник Євгеній, Олександрівський виправний центр УДПтС України в Кіровоградській області (№104)
Дата: 19 лютого 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2016/02/19/v-oleksandrivskomu-vipravnomu-tsentri-navchali-personal-nadavati-pershu-medichnu-dopomogu-zasudzhenim.htm
суспільство, 19 лютого 2016

В Олександрівському виправному центрі навчали персонал надавати першу медичну допомогу засудженим

Ситник Євгеній, Олександрівський виправний центр УДПтС України в Кіровоградській області (№104)


17 лютого 2016 року в Олександрівському виправному центрі управління ДПтС України в Кіровоградській області (№104) в рамках профілактики та попередження самогубств серед засуджених було проведено теоретичне та практичне заняття із персоналом установи на тему: «Загальні принципи надання першої медичної допомоги». Заняття проводив лікар - психіатр Олександрівської районної центральної лікарні Віктор Бондаренко.


Завдання першої медичної допомоги полягає в тому, щоб найпростішими засобами врятувати життя засудженому, запобігти розвитку можливих ускладнень, зменшити тяжкість перебігу травми чи захворювання.

На початку заняття, Віктор Федорович, розповів присутнім про схему дій при колотих та різаних ранах, раптовій зупинці серця, дихання, а також електротравмах, відмороженні, опіках та переломах.


«Для першоїмедичноїдопомогивикористовуютьтабельні і підручнізасоби. До табельнихзасобівналежать: перев'язувальніматеріали, кровоспинніджгути, спеціальнішини для іммобілізації, а такождеякімедикаменти. Як підручні засоби можуть використовуватися: при накладанні пов'язок — чисте простирадло, сорочка, тканина; для зупинки кровотечі— джут, ремінь, пасок; при переломах— шини, смужки твердого картонутощо», - зазначив Віктор Бондаренко, а також наочно продемонстрував правила накладання пов'язок на нижні, верхні кінцівки, на голову, груди та живіт.


Відпрацювання навиків персоналом установи щодо надання першої медичної допомоги якомога швидше має вирішальне значення для врятування життя засудженого.

2232Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: