Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Відділ організаційної та інформаційної роботи обласного центру зайнятості
Дата: 18 лютого 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2016/02/18/v-informatsiino-konsultatsiinomu-tsentri-obgovorili-problemi-zainjatosti-v-regioni.htm
суспільство, 18 лютого 2016

В Інформаційно-консультаційному центрі обговорили проблеми зайнятості в регіоні

Відділ організаційної та інформаційної роботи обласного центру зайнятості


В Інформаційно-консультаційному центрі, що діє на базі обласного центру зайнятості, з використанням засобів Інтернет-зв’язку, відбувся конструктивний діалог. На порядку денному – проблеми зайнятості в регіоні. Про це повідомляє відділ організаційної та інформаційної роботи обласного центру зайнятості 


У заході взяли участь: Олександр Чорноіваненко, голова обласної ради, Світлана Лобанова, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації, Олександр Догаров, директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, Вадим Нікітін, керівник Центру надання в області допомоги учасникам антитерористичної операції, та представники депутатів обласної, районних (міських) рад, обласних та місцевих ЗМІ.



Під час заходу йшлося, зокрема, про ситуацію на регіональному ринку праці та основні напрямки діяльності центрів зайнятості щодо забезпечення соціального захисту населення від безробіття, що є однією із основних проблем сьогодення: «За останніми даними Державної служби статистики України, рівень безробіття населення, віком 15 -70 років, визначений за методологією Міжнародної організації праці у Кіровоградській області, збільшився з 10,5% (за 9 місяців 2014 року) до 11,1% економічно активного населення (за 9 місяців 2015 року)»,- зазначив Юрій Слоневський, директор обласного центру зайнятості.


О. Чорноіваненко наголосив на важливості проведення даного заходу, оскільки це надає можливість оновленому складу депутатського корпусу детально ознайомитися з проблемами сфери зайнятості на місцях; роботою та повноваженнями служби зайнятості у системі соціального захисту населення та визначити вектори спільної діяльності щодо підвищення рівня зайнятості в регіоні.

«Наша спільна місія - сприяти покращенню добробуту мешканців області, тож лише за умови консолідації зусиль, підвищення відповідальності кожної із сторін соціального партнерства, можна досягти певних позитивних результатів», - зазначив О. Чорноіваненко.


За словами С. Лобанової, для зменшення рівня безробіття необхідно створювати дієві умови для зайнятості. Перш за все, підвищувати економічну активність населення шляхом сприяння розвитку підприємницької ініціативи, кооперації на селі, залучення інвестицій, створення нових робочих місць, а також здійснення конкретних заходів, спрямованих на подолання тіньової зайнятості тощо.


О. Догаров поінформував учасників заходу про хід виконання у минулому році обласної програми зайнятості населення Кіровоградської області на період до 2017 року. «Минулоріч фактично створено 8, 4 тис. робочих місць. Разом з цим, викликає занепокоєння процес ліквідації існуючих робочих місць в усіх галузях, у т.ч. бюджетній сфері. Наше спільне завдання – змінити дану ситуацію на краще. Поліпшенню соціально-економічного розвитку регіону сприятимуть, зокрема, створення умов для розширення виробництва, інвестиційно- привабливого клімату»,- сказав О. Догаров.


В. Нікітін акцентував увагу присутніх на проблемах соціальної адаптації демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО, у т.ч. і повернення громадян зазначеної категорії до активної трудової діяльності.


«В кожному районі призначені радники голів райдержадміністрацій із питань надання допомоги учасникам антитерористичної операції, які мають координувати спільну роботу щодо вирішення проблем зазначеної категорій громадян», - сказав В. Нікітін. Тож необхідне у цьому плані активне сприяння кожної із сторін соціального партнерства, громадських, волонтерських організацій.

У ході заходу до обговорення зазначених питань долучилися представники міськрайонних та районних центрів зайнятості, міських, районних, сільських та селищних рад, райдержадміністрацій та інші соціальні партнери. 



2471Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: