Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Українська правда
Дата: 15 лютого 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2016/02/15/v-jatrovich-nazivae-richku-ingul-ungulskom-inter-ju-foto-.htm
суспільство, 15 лютого 2016

В’ятрович називає річку Інгул – Інгульськом (ІНТЕРВ’Ю, ФОТО)

Українська правда

На сайті «Українська правда» опубліковано інтерв’ю з директором Інституту національної пам'яті Володимиром В'ятровичем. В якому мова йде про те, що 21-го лютого 2016 року – дедлайн другого етапу декомунізації, передбаченої законом "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".


До 21-го лютого міські та сільські/селищні голови повинні перейменувати відповідні вулиці та демонтувати тоталітарні пам'ятники – інакше за справу візьмуться обласні держадміністрації.


Загалом усі процеси з заміною символів згідно із законом мають завершитися 21 травня 2016 року.


Одним з питань, яке задав журналіст «УП» Володимиру В'ятровичу стосується Кіровограда:


– Наразі ми бачимо невизначену ситуація з Дніпропетровськом та Кіровоградом. Очікуєте, що в парламенті нові назви міст Дніпро та Інгульськ пройдуть легко, і на місцях їх одразу впровадять?


– На сьогодні є рішення профільного комітету ВР, який підтримав назву Інгульськ, обравши її із семи, запропонованих місцевою радою.


Варіант взяти назву Єлисаветград – це крок назад, до російсько-імперського минулого. Назва ж Інгульск походить від Інгульської паланки Війська Запорозького та з місцевим топонімом, річкою Інгульськ – тобто, чітко пов'язана з українською історією і географією.


Також В’ятрович про ситуацію в Кіровограді зазначив: В окремих випадках, наприклад, в Кіровограді, ми проводили конференцію щодо перейменування, долучитися до якої нас попросили місцеві активісти. Проте їм важко протистояти масштабній інформаційній кампанії, яку підтримує місцевий бізнес та московська церква.




3077Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

справедливий15 лютого 2016 21:23
1
а чого вятрович не змінить своє ім'я? а то живе названий на честь путіна-хуйла
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: