Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 13 листопада 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2015/11/13/novii-start-dlja-pereselenok.htm
суспільство, 13 листопада 2015

Новий старт для переселенок

У Кіровограді відбулися фінальні заходи проекту “Новий старт”, який виконує НРГО “Турбота” у партнерстві з ГО “Фундація прав людини” за фінансової підтримки посольства Литви в Україні. 


 За круглим столом обговорювали нагальні питання жінок з числа вимушено переміщених осіб, що мешкають на Кіровоградщині. Питання працевлаштування та самозайнятості, соціальної та психологічної адаптації турбують не лише цільову групу, але й небайдужіх мешканців Кіровоградщини: тренерок, представниць громадського сектору, бізнесу та влади.


Проблем дійсно багато: ринок праці наразі не переповнений вакансіями і жінки - не найбажаніші кандидати на вільні робочі місця. Але питання зайнятості - це не лише пошук того, хто створив робоче місце, адже власна справа дає дохід і розраду, можливість самостверджуватись, зростати і розвиватися. Тим більше, що наразі працює державна програма, за якою безробітні можуть отримати державну допомогу на вікриття власної справи.


Під час круглого столу учасниці ділились власним досвідом та висловили побажання органам зайнятості використовувати цей ресурс - запрошувати на профорієнтаційні та навчальні заходи, жінок (у тому числі з числа ВПО), які мають успішний досвід організації підприємницької діяльності, аби ці приклади надихали майбутніх підприємниць.

3233Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: