Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області
Дата: 8 жовтня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2015/10/08/u-svitlovodsku-proishov-chergovii-etap-aktsii-podatki-bez-taemnits-.htm
суспільство, 8 жовтня 2015

У Світловодську пройшов черговий етап акції „Податки без таємниць”.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області


6 жовтня 2015 року у м. Світловодськ Головним управлінням ДФС у Кіровоградській області спільно з Кіровоградською обласною радою проведено виїзне засідання акції „Податки без таємниць”. Захід відбувся за участі міських, сільських, селищних голів Світловодського та Онуфріївського районів.


Основними питаннями порядку денного стало обговорення особливостей оподаткування плати за землю з юридичних осіб, застосування спрощеної системи оподаткування сільськогосподарськими підприємствами, адміністрування у 2016 році податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, сплата військового збору, а також порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу.

Відкриваючи засідання заступник голови Кіровоградської обласної ради Іван Владов зауважив, що сьогодні нормальне функціонування місцевих громад регіону неможливе без взаємного обміну інформацією та тісної взаємодії між фіскальними органами та місцевою владою.

Зустріч покликана активізувати співпрацю між фіскальними органами та органами місцевого самоврядування у частині своєчасного наповнення місцевих бюджетів в обсягах, достатніх для реалізації соціально-економічних заходів. Ми прагнемо об’єднати зусилля з органами влади на місцях в напрямках легалізації заробітної плати та встановлення повного переліку об’єктів оподаткування платою за землю - зазначив перший заступник начальника Головного управління ДФС у Кіровоградській області Олег Лічман.


„Вирішення проблеми низького рівня оплати праці має супроводжуватися заходами, спрямованими на легалізацію виплати заробітної плати та зайнятості населення з метою недопущення «тіньової» зайнятості, підвищення офіційної заробітної плати до рівня, не нижчого за середній по території.Розуміючи обсяги проблеми та рівень соціальної відповідальності, податківцями створені всі необхідні умови, аби громадяни, у яких є проблеми з отриманням заробітної плати, могли вільно повідомити про зловживання трудовим законодавством та про виплату «сірої» зарплати роботодавцями” – підкреслив посадовець.


Також Олег Лічман висловив слова вдячності як платникам податків, так і органам місцевого самоврядування за співпрацю щодо наповнення місцевих бюджетів та повідомив, що по Світловодській об’єднаній державній податковій інспекції до місцевого бюджету за січень-вересень 2015 року надійшло 92 млн.грн., що на 6,3 млн.грн. більше, ніж за аналогічний період 2014 року.


2930Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: