Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: сайт Кіровоградської ОДА
Дата: 18 травня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2015/05/18/situatsija-z-nadannjam-zemelnih-diljanok-uchasnikam-ato-pokraschuetsja.htm
суспільство, 18 травня 2015

Ситуація з наданням земельних ділянок учасникам АТО покращується

сайт Кіровоградської ОДА


Відбулося чергове засідання комісії з питань забезпечення реалізації конституційних прав на отримання земельних ділянок учасниками антитерористичної операції, яке провела заступник голови облдержадміністрації Віта Атаманчук. У режимі он-лайн участь у засіданні взяли голови райдержадміністрацій. Повідомляє сайт ОДА.


Це вже п’яте засідання комісії. На минулому засіданні члени комісії заслуховували голів районних державних адміністрацій стосовно проблем, що виникають в районах при виділенні земельних ділянок для учасників АТО і потребують врегулювання на рівні обласної комісії. Сьогодні продовжили заслуховувати керівників територій та обговорювати шляхи вирішення проблем. Зокрема, про стан справ стосовно надання земельних наділів для учасників АТО відзвітували представники Новоархангельського, Новомиргородського, Новоукраїнського, Олександрівського, Олександрійського, Онуфріївського, Петрівського, Світловодського, Ульяновського та Устинівського районів.


Зрозуміло, що в різних районах надходить різна кількість заяв на виділення земельних ділянок. Проте, як з'ясувалося, практично усюди знаходять можливості позитивного вирішення звернень. Щоправда, деякі заявники отримали відмови, оскільки ділянки, на які вони претендували, не були вільними. Таким учасникам АТО запропоновано альтернативні наділи, які вони в подальшому документально оформили. Розмір земельних ділянок, які надають у власність, у більшості районів становить 2 гектари, проте з причини недостачі вільної землі в деяких пропонують дещо менше: в Ульяновському – 1,75 гектара, у Новоукраїнському – 1,86 гектара, в Онуфріївському – 1,5 гектара, в Устинівському – від 1,8 до 2 гектар.


Практично усі учасники засідання відмітили, що ситуація з виділенням наділів для учасників АТО покращилася: працюють відповідні комісії в районах, промоніторено запаси землі, розробляються проекти землеустрою, видаються накази на надання дозволів, на частину ділянок вже отримано документи на право власності. Серед проблем учасники засідання відмічали стислі терміни для виготовлення документів, несвоєчасну доставку наказів до головного управління Держкомзему в області (особливо, якщо вони відправляються поштою), скарги на те, що не всі заяви приймаються. Члени комісії акцентували увагу на необхідності створення загальних реєстрів заяв у кожному районі, а також на наявності завіреного другого екземпляра заяви, який залишається у заявника.


Під час засідання коротко обговорили і ситуацію, яка склалася з виділенням земельних ділянок для учасників АТО в обласному центрі. Якщо в сільській місцевості земля виділяється для ведення особистого селянського господарства, то в місті - під забудову. На сьогодні від жителів Кіровограда надійшло 815 відповідних звернень. На жаль, забезпечити землею усіх заявників у межах міста немає можливості, тому ведеться робота стосовно виділення ділянок на території суміжних населених пунктів.


На наступному засіданні члени комісії планують обговорити ситуацію стосовно виділення земельних ділянок для учасників АТО в містах обласного підпорядкування.


3390Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: