Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: сайт Кіровоградської ОДА
Дата: 7 травня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2015/05/07/vita-atamanchuk-kirovogradschina-zaimae-pershe-mistse-v-derzhavi-po-vidilennju-zemelnih-diljanok-uchasnikam-ato.htm
суспільство, 7 травня 2015

Віта Атаманчук: Кіровоградщина займає перше місце в державі по виділенню земельних ділянок учасникам АТО

сайт Кіровоградської ОДА


В облдержадміністрації учасники спеціально створеної комісії проаналізували стан отримання земельних ділянок учасниками АТО. За словами голови комісії, заступника голови облдержадміністрації Віти Атаманчук, місцевою владою вже оновлено переліки земельних масивів загальною площею більше 4 тис. га, які можуть бути передані у власність учасникам АТО, інформацію про вільні масиви розміщено на сторінках інтернет-сайтів райдержадміністрацій та Держземагенства в області. Станом на 1 травня нинішнього року на Кіровоградщині вже надано 1057 дозволів на складання проектів землевідведення, за цим показником область є безумовним лідером у державі.


Водночас, на фоні в цілому позитивної картини, у низці районів та населених пунктів області наявні гострі проблеми, що потребують негайного вирішення. Так, учасники антитерористичної операції поінформували про незрозумілу ситуацію навколо виділення землі у Кіровограді: тих військових, які звернулися до міськради внесли у спеціальний реєстр, разом з тим не всі написали заяви на виділення земельних ділянок, що викликає занепокоєння. Заступник Кіровоградського міського голови Григорій Литвин пояснив, що дійсно, міська влада зіштовхнулася із проблемою нестачі вільних земельних масивів – для виділення підготовлено 337 ділянок, водночас бажаючих отримати землю вдвічі більше, і сьогодні міськрада працює над тим, аби мобілізувати усі можливі ресурси для задоволення потреб захисників України. Що стосується осіб, які звернулися до обласної влади, Григорій Литвин пообіцяв особисто розібратися в ситуації та поінформувати заявників.


Можливий шлях виходу з ситуації підказав представникам міської влади заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко. Він запропонував долучити до розподілу земельні ресурси селища Кизельгур.


- Кіровоградський район, готовий передати відповідні земельні ділянки у розпорядження міської влади, тим більше, що жителі, які сьогодні проживають у Кизельгурі прописані у Кіровограді. Ми повинні вирішувати такі питання аби відстояти інтереси громадян, - наголосив Сергій Коваленко.


Учасники засідання заслухали також представників районів області, які брали участь у нараді в он-лайн режимі. У більшості випадків доповідачі повідомляли про відсутність проблем, виключенням став Маловисківський район, де сьогодні, у зв’язку із нестачею вільних масивів зменшено площу землі, що виділяється учасникам АТО. Натомість районна влада активно працює над вирішенням проблеми, та має сподівання на її успішне вирішення.


3397Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: