Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Управління ДСНС в області
Дата: 21 квітня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2015/04/21/kirovograd-pratsivniki-teritorialnogo-tsentru-sotsialnogo-obslugovuvannja-navchalisja-dijam-u-nadzvichainih-situatsijah.htm
суспільство, 21 квітня 2015

Кіровоград: працівники Територіального центру соціального обслуговування навчалися діям у надзвичайних ситуаціях

Управління ДСНС в області


21 квітня фахівці Управління ДСНС в області спільно з представниками  навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області провели навчальний семінар для працівників Територіального центру соціального обслуговування Ленінського району міста Кіровограда. Захід був присвячений вивченню питань цивільного захисту. Для соціальних працівників такі знання набувають особливої ваги, оскільки  для них важливо не лише самому знати і вміти діяти в умовах різних надзвичайних і екстремальних ситуацій, а й передати свої знання підопічним, які потребують особливої уваги і турботи.



Під час семінару викладач навчально-методичного центру Микола Стець звернув увагу присутніх на способи оповіщення населення у випадку надзвичайної ситуації, порядок дій працюючого і непрацюючого населення після сигналу тривоги, засоби і способи індивідуального захисту, види захисних споруд та правила поводження в них. Активно обговорювалися питання підготовки до евакуації та порядок її проведення, вмісту «тривожної валізи» та як вберегтись від травмування і загибелі під час виявлення вибухового пристрою. Не залишили поза увагою й питання безпечного поводження із застарілими боєприпасами часів Великої Вітчизняної війни, на які до цього часу часто натрапляють  мешканці приватного сектору міста під час будівельних робіт на подвір’ях або прибирання присадибних ділянок. 



Під час цієї зустрічі із соціальними працівниками не було вже традиційного практикуму із надання першої домедичної допомоги, оскільки професійний майстер-клас на цю тему напередодні провели фахівці медицини катастроф. 


На завершення семінару працівники державної установи подякували рятувальникам за змістовну лекцію, а працівники Служби порятунку закликали ставитись максимально відповідально до питань безпеки та цивільного захисту.




Прес-служба У ДСНС в області


3677Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: