Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Кировоград-24: Портал в Город
Дата: 19 грудня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2013/12/19/vlada-rozrahovue-na-pidtrimku-gromadi-v-pitanni-zahistu-prav-ditini.htm
суспільство, 19 грудня 2013

Влада розраховує на підтримку громади в питанні захисту прав дитини

Кировоград-24: Портал в Город

Голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко провів засідання громадської гуманітарної ради. Засідання ради були присвячене темі захисту прав та інтересів дітей.


Андрій Ніколаєнко нагадав, що Президент України робить особливий акцент на забезпеченні прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування і перед кожним органом влади, органом опіки Глава держави ставить низку завдань, які стосуються максимальної підтримки сім’ї, що потрапила в скрутну ситуацію і попередження вилучення дитини з сім’ї.

- Але перед нами стоять і інші виклики, реагувати на які потрібно вчасно і професійно. Має бути удосконалена робота соціальних служб, особливо із найбільш уразливими категоріями населення. Тут, як в медицині, краще провести діагностику, раннє виявлення проблемних сімей, аніж потім думати, куди подіти дитину, - вважає Андрій Ніколаєнко.

Керівник області вимагає приділяти посилену увагу якісному наданню медичної допомоги дітям.

З цього приводу начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Віра Сухопарова розповіла про захист прав дітей в області з позицій охорони здоров'я. Вона відзначила, що все більше лікувальних закладів області здобувають ліцензію “Лікарні, доброзичливої до дитини”. Стабільно високі показники, за словами Віри Сухопарової, щорічного охоплення дітей профілактичними оглядами. Діти уразливих категорій, як-то діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, оглядаються фахівцями двічі на рік.

Відзначила Віра Сухопарова і результати цьогорічної оздоровчої кампанії. Оскільки збільшилось фінансування - нинішнього року на оздоровлення дітей було витрачено на 18 млн. грн. більше, ніж у минулому – то, як наслідок - збільшилась і кількість дітей, що змогли відпочити влітку, або оздоровитись протягом року.

Держава не стоїть осторонь проблем сімей з дітьми, адже, як зауважила далі Віра Сухопарова, збільшився розмір державної допомоги по догляду за дитиною-інвалідом, і для дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність. Підтримуються і багатодітні сім'ї – це зона відповідальності місцевих органів влади, саме вони забезпечують 50%-оплату за дошкільний заклад, безкоштовне харчування, забезпечення підручниками тощо.

3353Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: