Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13:28
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/10/18/gotuemosja-viiti-na-rinok-pratsi-vzhe-sogodni-vidbuvsja-trening-dlja-studentiv-institutu-imeni-elvorti.htm

Готуємося вийти на ринок праці вже сьогодні: відбувся тренінг для студентів інституту імені Ельворті


«Hard & Soft skills у 2024+ році» – назва тренінгу, що відбувся вчора, 17 жовтня, для студентів ІІІ-IV курсу економічного факультету Економіко-технологічного інституту імені Роберта Ельворті, повідомляє Кіровоградський обласний центр зайнятості.


Захід пройшов у рамках проєкту «Розширення кар’єрних можливостей та економічної спроможності молоді», що реалізується благодійною організацією «БФ «Я-Маріуполь»  у межах програми USAID «Мріємо та діємо»та за участі фахівців обласного центру зайнятості.


Організатори заходу взяли за метупідготувати студентів до сучасних викликів на ринку праці, надавши рекомендації щодо розвитку як технічних (hard skills), так і соціальних (soft skills) навичок, що підвищать їхню конкурентоспроможність та адаптивність у змінних умовах ринку праці.


Головним спікером заходу була кар’єрний консультант благодійної організації «Благодійний фонд «Я-Маріуполь» Ольга Лугинець.


Фахівчиня нагадала студентам, що Hard Skills або «тверді навички» – це набуті досвідом або в процесі здобуття спеціальної освіти технічні та професійні уміння. Ці навички ви щодня використовуєте у роботі для вирішення робочих завдань. Soft Skills – це навички, які кожна людина має персонально від природи.


Водночас Галина Хлань, провідний фахівець з профорієнтації відділу сприяння зайнятості Кіровоградського обласного центру зайнятості, наголосила, що сучасний випускник закладу повинен володіти  десятком різноманітних вмінь та навичок. Це такі, як: вирішення комплексних завдань, критичне мислення, креативність,взаємодія з людьми та вміння ними керувати, емоційний інтелект, вміння приймати рішення, орієнтація на клієнта, вміння вести перемовини, гнучкість мислення.


«Сьогодні переважна більшість оголошень про роботу не обходиться без вимог до особистісних та професійних компетенцій. Чим вище посада, тим більші вимогиу роботодавця до кандидата. Яскравим прикладом, що демонструє такий підхід до шукачів роботиє онлайн-ресурс Державної служби зайнятості, що об'єднав провідні сайти з пошуку роботи – одна з найбільших баз даних вакансій по всій Україні», – наголосила Г. Хлань. 


Презентуючи «Єдиний портал вакансій», спікер окремо акцентувала на інформації, що стосується особистісних компетенцій ( «м’які» навички, якими повинен володіти кандидат) та професійних компетенцій («тверді»навички).Також фахівчиня відзначила, що сервіс надає можливість отримати інформацію про роботу відповідно до регіону, галузі, напрямку, очікуваного рівня зарплати тощо. Додала, що нові вакансії з’являються на порталі в режимі реального часу та є максимально актуальними. 


Під час заходу студенти говорили, зокрема, про емоційний інтелект (EQ) – здатність розуміти свої почуття та почуття інших людей, вміння керувати емоціями, ознайомилися з лайфхаками для розвитку свого EQ. 


Пізнавальною була й інформація про підтримку службою зайнятості підприємницької ініціативи  шляхом отримання молоддю  грантів для відкриття бізнесу. Наголошувалось, що гранти розміром до 150 тисяч гривень із зобов’язанням зареєструватися ФОП зможуть отримати молоді підприємці віком до 25 років. Водночас вимога щодо створення робочих місць для них буде не обов’язковою.


Також наголошувалось, що наразі держава робить акцент на підтримку українського виробника, на просування його товарів. Однією з пріоритетних урядових ініціатив було запровадження платформи «Зроблено в Україні». Її складовою є відкриття офісів підтримки мікро- і малого бізнесу, що працюютьв тому числі і на базі Кропивницької філії обласного центру зайнятості. Наголошувалось, що першочергове завдання такої інформаційної платформи – це допомога і консультаційна підтримка підприємництва.


Під час тренінгу від учасників заходу надходило чимало запитань щодо пошуку майбутньої роботи, джерел вакансій, вимог сучасних роботодавців. На всі ці питання студенти отримали вичерпні відповіді. А наостанок зустрічі вони зібрали низку корисних рекомендацій, що підвищать їхню конкурентоспроможність у змінних умовах на ринку праці.

 

Настрій студентів, їх залученість до теми обговорення та зацікавленість у власному професійному майбутньому надихнули організаторів заходу на подальші плідніта результативні зустрічі.


      

720Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: