Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10:11
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/10/11/zbilsheno-perelik-profesii-dlja-navchannja-za-vaucherom-narazi-vin-stanovit-155-profesii-ta-spetsialnostei.htm

Збільшено перелік професій для навчання за ваучером: наразі він становить 155 професій та спеціальностей


Є бажання навчатися та вдосконалюватися? Отримайте ваучер на навчання за сприяння Державної служби зайнятості! Сьогодні перелік професій та спеціальностей, за якими можна отримати безкоштовний ваучер на навчання, розширили. На вибір охочих здобувати новий фах – 155 професій та спеціальностей, повідомляє Кіровоградський обласний центр зайнятості.


До Переліку включені професії, необхідні для відновлення інфраструктурних об’єктів, житлового фонду та об’єктів енергетики: майстер з монтажу та обслуговування систем відновлювальної енергетики, слюсар-електромонтажник, слюсар з контрольно-вимірювальних приладів та автоматики, машиніст крана, слюсар з ремонту дорожно-будівельних машин та тракторів, в’язальник схемних джгутів, кабелів та шнурів, моторист цементувального агрегату, вогнетривник. Також перелік доповнено професією оператор дистанційно керованих апаратів, авіаційна та ракетно-космічна техніка, авіоніка, прикладна механіка, прикладна фізика та наноматеріали, а також пожежнийрятувальник.


Серед спеціальностей: відновлювані джерела енергії та гідроенергетика, галузеве машинобудування, електронні комунікації та радіотехніка, матеріалознавство, металургія тощо. 


Щоб отримати ваучер необхідно:


обрати спеціальність, професію;

місце навчання;

подати заявку на вебсайті Державної служби зайнятості https://www.dcz.gov.ua/profnavch/voucher.


Нагадаємо, що вартість ваучера не може перевищувати 30280 гривень (десять прожиткових мінімумів для працездатних осіб). Якщо навчання дорожче, то роботодавець або особа доплачує різницю самостійно.


Цьогорічв Кіровоградській області ваучери на навчання отримали понад 500 жителів області, у тому числі 428 осіб віком «45+», 59 вимушених переселенців, 13 осіб з інвалідністю та6 учасників бойових дій.


Здебільшого вони підвищували компетенцію за такими спеціальностями, як психологія, дошкільна освіта, медицина, медсестринство, соціальна робота, або вчилися на кухарів, трактористів-машиністів сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, електрогазозварників, машиністів крану автомобільного, охоронників тощо.


Перелік професій, спеціальностей,для навчання за якими може бути виданий ваучер тут https://ips.ligazakon.net/document/RE39849?an=38


Є питання щодо отримання ваучера? Звертайтеся до фахівців філій обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування.Контакти тут: http://surl.li/pacfp



914Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: