Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13:28
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/10/09/veteraniv-ta-veteranok-z-kropivnitskogo-zaproshujut-na-bezoplatnu-programu-adaptatsii-do-tsivilnogo-zhittja.htm

Ветеранів та ветеранок з Кропивницького запрошують на безоплатну програму адаптації до цивільного життя


Для ветеранів та ветеранок з Кропивницького запустили безоплатну програму адаптації до цивільного життя. Проєкт включає освітню та кар’єрні складові: спершу українські захисники зможуть поглибити свої знання англійської, а опісля працевлаштуватися до однієї з українських компаній.


Про це повідомляють організатори — мережа освітньо-культурних та волонтерських просторів Гончаренко центр. У команді кажуть: цю програму запустили для того, аби допомогти ветеранам та ветеранкам повноцінно повернутися до цивільного життя та інтегруватися у ринок праці. 


«Наразі в Україні гостро стоїть питання працевлаштування ветеранів та захисників, які отримали інвалідність внаслідок війни. Часто їм складно знайти роботу, особливо у разі паралельного проходження реабілітації. Аби підготувати ветеранів до потреб ринку праці та допомогти їм у реінтеграції, ми запустили інклюзивний онлайн-курс з вивчення англійської. Програма повністю адаптована під рівень володіння мовою та спеціальні потреби ветеранів. А онлайн-навчання дасть змогу долучитися до занять тим, хто отримав поранення та перебуває на реабілітації», — зазначила директорка Гончаренко центру Онлайн Вікторія Захарова.


Навчання відбуватиметься за спеціалізованою програмою, яка готуватиме ветеранів до подальшого працевлаштування. По завершенню учасники отримають рівень знань upper-intermediate та навички написання резюме та проходження інтерв’ю. Це допоможе їм краще відповідати вимогам цивільного ринку праці. 


«Ми прагнемо не лише допомогти ветеранам війни здобути нові навички, але й створити для них можливості для подальшого розвитку та професійної реалізації. Ця програма допоможе у реабілітації учасників та створить всі передумови для повноцінної інтеграції їх до цивільного життя. Ми підготуємо учасників до роботи в компанії — гідна заробітна плата, створення комфортних умов відповідно до ваших потреб, надання необхідної техніки», — коментують у Гончаренко центрі. 


Усі заняття повністю безкоштовні, а кожна зустріч охоплюватиме нову тему. Завдяки цьому приєднатися до навчання можна на будь-якому етапі, а всі навчальні матеріали дублюватимуться в чаті групи. Аби долучитися до навчання, ветеранам та ветеранкам достатньо заповнити гугл-форму за цим посиланням. Заняття стартують орієнтовно у жовтні-листопаді. 


Довідка


Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього. Важлива складова проєкту – платформа Гончаренко Центр. Online, що пропонує безкоштовні уроки англійської для всіх охочих.


985Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: