Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14:29
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/10/09/maizhe-dva-desjatka-robotodavtsiv-oblasti-otrimali-maizhe-1-mln-grn-kompensatsii-za-oblashtuvannja-robochih-mists.htm

Майже два десятка роботодавців області отримали майже 1 млн грн компенсації за облаштування робочих місць


Жодна людина не повинна відчувати на робочому місці бар’єрів, на якій посаді вона б не працювала. Роботодавець, який веде соціально-відповідальних бізнес, має створити безпечні умови праці та забезпечити працівника робочим місцем, на якому він може якісно виконувати свої обов'язки, повідомляє Кіровоградський обласний центр зайнятості.


Для формування безбар'єрності на робочому місцідругий рік поспіль для роботодавців діє державна програма щодо компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю. Така державна програма дає роботодавцям можливість створити для своїх працівників робочі місця максимально комфортними та безпечними, зокрема шляхом придбання для співробітників з інвалідністю необхідні їм меблі, обладнання, допоміжні засоби, а держава компенсує їх вартість.


Тож від початку запуску програми 18 роботодавців області вже скористались такою можливістю та отримали майже 1 млн грн компенсації від держави за облаштування робочих місць.


Для прикладу, Комунальний заклад «Ліцей "Вікторія-П" Кропивницької міської ради» у квітні цього року працевлаштував за сприяння Кропивницької філії обласного центру зайнятості людину з інвалідністю ІІ групи на посаду «двірник». Для створення належних умов для виконання працівником його обов'язків, підприємство придбало необхідне устаткування: повітродув, щиток захисний, захисний екран із сітки, газонокосарку електричну, захисний спецодяг і взуття, тачку двохколісну будівельну. Для відшкодування витрат роботодавець отримав від держави компенсацію у розмірі 33 683 грн.


На прикладі такого відгуку на потреби фахівця з інвалідністю, можемо бачити, що інструменти цієї програми сприяють створенню безбар’єрного просторуу сфері трудових відносин та збільшенню можливостей на ринку праці для людей з інвалідністю. Бізнес, у свою чергу, отримає допомогу від держави та зекономить кошти, які може використати на розвиток підприємства.


Ви роботодавець, який працевлаштовує громадян з інвалідністю І та ІІ груп? Отримайте  компенсацію фактичних витрат за облаштування робочих місць для таких громадян.


Все про компенсацію за облаштування робочого місця особи з інвалідністю за посиланням: http://surl.li/latabc


Маєте бажання подати заявку? Звертаємо увагу, наразі отримати таку компенсацію роботодавці можуть швидше й простіше – через портал Дія. Переходьте за посиланням: http://surl.li/ekpujc



704Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: