Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 травня, 12:43
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/05/23/u-kropivnitskomu-vidbuvsja-oblasnii-tsifrovii-forum-central-ukrainian-digital-event-2024.htm
новини, 23 травня, 12:43

У Кропивницькому відбувся обласний цифровий форум CENTRAL UKRAINIAN DIGITAL EVENT 2024


У Кропивницькому відбувся обласний цифровий форум CENTRAL UKRAINIAN DIGITAL EVENT 2024: «Стратегічна сесія цифровізації освітньої галузі Кіровоградської області»


Участь у заході взяли представники Міністерства освіти і науки України, Кіровоградської ОВА, Кіровоградської обласної ради, команда освітньої цифрової платформи EDDY, а також освітяни з територіальних громад регіону. 


Під час форуму обговорили: 


- функціонал центральної бази даних Міністерства освіти і науки України ПАК «АІКОМ»,

- тенденції цифровізації освітньої сфери

- досвід директорів шкіл у впровадженні цифрових інструментів та їх переваги 


«Вагомим внеском у рівень цифрової трансформації регіону є саме освітня сфера. Проте, і обласному центру, і іншим містам обласного значення, і великим громадам є над чим працювати. Адже цифровізація – це драйвер в економічному, соціальному аспектах, сфері послуг і адмініструванні. І навіть в умовах складного військового часу цей напрямок необхідно системно розвивати», - зазначив перший заступник начальника ОВА, голова обласного координаційного центру з питань реалізації заходів та проєктів цифрової трансформації, цифрового розвитку та цифровізації у Кіровоградській області Павло Конопко.


Також учасники поділились власним досвідом діджиталізації своїх закладів, обмінятися найкращими кейсами з цифровізації та виробили стратегії для подальшого розвитку освітнього середовища. 


Крім того, на форумі відзначили успіхи територіальної громади міста Кропивницького, що посіла 15 місце у пілотному Індексі цифрової трансформації територіальних громад України. 


Форум організовано Обласним координаційним центром з питань реалізації заходів та проєктів цифрової трансформації, цифрового розвитку та цифровізації у Кіровоградській області «Central Ukrainian Digital Office» та Агенцією регіонального розвитку Кіровоградської області.

https://t.me/kirovohradskaODA/20040

   

1120Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: