Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 8 травня, 12:35
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/05/08/u-kirovogradskii-oblasnii-viiskovii-administratsii-vidbulasja-robocha-narada-za-uchasti-organiv-upravlinnja-ta-sil-tsivilnogo-zahistu.htm
новини, 8 травня, 12:35

У Кіровоградській обласній військовій адміністрації відбулася робоча нарада за участі органів управління та сил цивільного захисту


Сьогодні в обласній військовій адміністрації відбулася робоча нарада з питань організації взаємодії між органами управління і силами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Кіровоградщини під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Ініціатором її проведення виступила Державна служба України з надзвичайних ситуацій, для чого до Кропивницького прибули її представники. Долучилися до робочої наради особисто та в режимі відеоконференції працівники органів виконавчої влади обласного та районного рівнів, посадовці місцевого самоврядування, очільники територіальних відомств та їх окремі представники, що відповідають за напрямок цивільного захисту. 


У першу чергу, увагу учасників засідання зосередили на організації роботи регіональних комісій з питань ТЕБ та НС, а також  аналізу основних завдань, покладених на спеціалізовані служби цивільного захисту, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Аби порядок взаємодії між органами управління та силами ЦЗ набув конкретного змісту, учасники наради відпрацювали алгоритм співпраці за кількома ввідними. Завдання в рамках практичної частини заходу передбачали вироблення механізму ефективної взаємодії усіх ланок територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ у разі аварій на об’єктах енергетики, водо- та газопостачання, а також у зв’язку із катастрофічним затопленням територій області. 


Нарада пройшла у форматі ділової гри, де кожен з учасників мав забезпечити виконання покладених на нього функцій під час ліквідації наслідків умовної надзвичайної ситуації. Зокрема в рамках засідання показали приклад організації роботи штабу з ліквідації надзвичайної ситуації. 


Своєчасне оповіщення населення про надзвичайну ситуацію, інформування про наступний розвиток подій, а також організація й проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт увійшли до основної частини навчально-тренувальних завдань. 


Надважливим було також забезпечити стійкість об’єктів критичної інфраструктури та подбати про життєзабезпечення постраждалого населення у зоні НС.  Для цього мали розібратися з питаннями створення та цільового використання матеріальних резервів. 


На фінальному етапі відбулося обговорення результатів, якому присвятили значну частину робочої наради. Адже на цьому етапі важливо було проаналізувати недоліки, аби не допустити помилок в умовах виникнення реальної, а не умовної надзвичайної ситуації. 


У підсумку усі поставлені завдання виконані, мета досягнута, а учасники наради отримали безцінний професійний досвід, який допоможе їм у реалізації покладених на них завдань задля безпеки громадян та захисту територій області в умовах природних, техногенних та воєнних загроз.


            

512Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: