Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 квітня, 09:59
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/04/26/rjatuvalniki-vprodovzh-bagatoh-rokiv-spivpratsjujut-z-institutom-pisljadiplomnoi-pedagogichnoi-osviti.htm
новини, 26 квітня, 09:59

Рятувальники впродовж багатьох років співпрацюють з Інститутом післядипломної педагогічної освіти


Створення безпекового освітнього середовища для підростаючого покоління починається з підвищення рівня обізнаності з цих питань освітян, на яких покладається величезна відповідальність за збереження життя і здоров’я усіх учасників навчального процесу. А така робота потребує системного підходу та значних зусиль, аби досягнути високих результатів. Для цього рятувальники впродовж багатьох років співпрацюють з  Інститутом післядипломної педагогічної освіти імені В. Сухомлинського у Кропивницькому, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській.


Нещодавно, в рамках Тижня знань з безпеки життєдіяльності, на базі технічних можливостей інституту рятувальники збирали в онлайні педагогів. Аби охопити інформуванням якомога більшу аудиторію, такі дистанційні заняття з освітянами продовжуються. 


Сьогодні відбулася чергова зустріч у режимі відеоконференції з педагогами, де надзвичайники спільно з працівниками Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності області представили до уваги учасників заходу важливі теми безпекового спектра.


В рамках семінару розібралися з питаннями пожежної та мінної безпеки, хімічного та радіаційного захисту, а також укриття населення в захисних спорудах цивільного захисту. Головний акцент зробили на вимогах до навчальних закладів по кожному із загаданих напрямків. 


Практичну частину присвятили питанням надання домедичної допомоги постраждалим, зокрема методам серцево-легеневої реанімації та зупинки різних видів кровотечі.


Родзинкою заняття став тренінг з методики викладання безпекових дисциплін. Адже рятувальники мають чимало власних напрацювань у цій сфері та завжди готові ділитися професійним досвідом, який допоможе й іншим опанувати це мистецтво. 


Головна мета, яку ставили перед собою організатори семінару, - підвищити рівень знань освітян та розширити спектр безпекових питань, які допоможуть їм створити безпечне освітнє середовище для дітей, - була досягнута.


              

925Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: