Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 30 листопада 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2023/11/30/u-kropivnitskomu-brakue-200-dvirnikiv.htm
новини, 30 листопада 2023

У Кропивницькому бракує 200 двірників (ВІДЕО)



У Кропивницькому комунальним підприємствам бракує 200 двірників. Заступник міського голови Олександр Вергун говорить — справа не у зарплаті: "Не дуже бажають працювати на лопаті, на мітлі. Пов’язано це з воєнним станом, не хочуть йти працювати офіційно" - повідомляє Суспільне.


У житлово-експлуатаційній організації №1 заробітна плата двірника 6700 гривень, розповіла майстерка дільниці Оксана Галка. Робочий день має закінчуватись о другій дня. Взимку навантаження більше, тому люди перепрацьовують через брак співробітників.


Олександр Вергун говорить, є можливість підвищувати заробітну плату: "Як приклад, комунальне підприємство "Теплоенергетик". Надання працівникам окремих премій, окремих відзнак. Великий дефіцит є в електриках, у сантехніках та у двірниках".


За його словами, у кожній з чотирьох житлово-експлуатаційній організації міста не вистачає по 50 людей. Тому просить містян допомагати працівникам комунальних підприємств під час снігопадів.


Лариса Червона 11 років працює двірничкою у Кропивницькому. На роботу виходить о шостій ранку. Коли багато снігу чи ожеледиця, то раніше.


"Втомлюємось, дуже важко буває, вчора я дуже багато накидала снігу, дуже тяжко. Жителі нам не допомагають, все своїми силами. У нас не вистачає двірників".


У ЖЕО №1, де працює Лариса Червона, бракує 41 двірника. На обслуговуванні мають 230 будинків, розповіла Оксана Галка. Вона також просить містян про допомогу.


"Щоб виходили у такі снігопади, великі заметілі, допомагали одне одному".


Зі слів майстерки, нестача працівників стала відчутною під час повномасштабної війни. Запрошують на роботу і переселенців.


"Хлопців мобілізували. Багато. У нас дуже мало залишилось слюсарів, електриків. На моїй дільниці працюють вісім переселенців. Є чоловіки, є й жінки, але вони всі пенсійного віку – за 65".


У ЖЕО Кропивницького більшість двірників — пенсіонери.


Працівників запрошують і на комунальне підприємство "Благоустрій". Його відповідальність — догляд за скверами та парками, розповів начальник Олександр Співак. Заробітна плата – від 9 до 10 тисяч гривень.


"Кожного ранку з 06:00 до 13:00 дня. Проходить і в суботу, і в неділю. Є 47 вакансій. Це двірники, озеленювачі, в основному підприємство потребує чоловічої праці. З тих, хто працює – 70 - 80% – пенсіонери".


Усього в комунальних підприємствах міста працює 410 людей.



323Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: