Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 24 листопада 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2023/11/24/rjatuvalniki-zustrilisja-z-malecheju-u-mobilnii-tochtsi-spilno-partneriv-unicef.htm
новини, 24 листопада 2023

Рятувальники зустрілися з малечею у мобільній точці “Спільно” партнерів UNICEF


Кропивницькі рятувальники вчергове завітали до мобільної точки “Спільно” Дитячого фонду ООН  UNICEF у Кіровоградському обласному центрі дитячої та юнацької творчості. Цей маленький осередок безпеки щоразу збирає найпалкіших шанувальників рятувальної справи, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Наймолодше покоління кропивничан разом з надзвичайниками знайомилися зі світом безпеки посередництвом ігор та розваг. Вивчення базових правил пожежної безпеки відбувалося у ході розв’язування загадок та ребусів, а ще у ході естафети, коли діти уявляли себе водіями пожежного автомобіля, що мчить на виклик. Вдало поєднуючи рухливі ігри з творчими вправами, фахівці Служби порятунку максимально тримали важливі питання безпеки у фокусі уваги маленьких учнів. 


Що таке вогонь, друг він чи ворог, звідки береться та як його приборкати, - з усім цим розбиралися учасники Клубу безпеки на ігровому майданчику.  А ще пригадали порядок дій за сигналом повітряної тривоги та у разі знаходження підозрілих предметів, що можуть бути вибухонебезпечними. 


Юні шукачі пригод із задоволенням долучалися до усіх запропонованих вправ. І у такій невимушеній формі їм легше давалося розуміння того, як треба діяти у небезпечній ситуації. А довести безпекові навички до автоматизму - то вже справа практики. Саме таким практичним відпрацюванням дій в екстремальних ситуаціях і займається щоразу команда любителів Клубу безпеки разом з рятувальниками. 


                     

863Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: