Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 8 червня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2023/06/08/u-kropivnitskomu-komanda-junih-rjatuvalnikiv-opanovuvala-azi-ekstrenoi-meditsini.htm
новини, 8 червня 2023

У Кропивницькому команда юних рятувальників опановувала ази екстреної медицини


Важливою складовою підготовки рятувальника є опанування методів надання долікарської допомоги постраждалим. І це зрозуміло, оскільки бійці ДСНС першими дістаються до потерпілих у надзвичайних ситуаціях та мають невідкладно  реагувати на кризові стані людини. Тому особовий склад повинен вміти діагностувати проблему та своєчасно надати потрібну допомогу, при цьому не зашкодити людині, адже в екстремальних умовах кожен необережний рух може мати непередбачувані наслідки. 


Вчитися надавати першу невідкладну допомогу постраждалим в екстрених випадках вчилися сьогодні юні рятувальники. Для цього команда ДЮРП Ліцею «Науковий» прибула на Навчальний пункт аварійно-рятувального загону спеціального призначення, де у супроводі висококваліфікованих інструкторів та за допомогою спеціальних тренажерів опановували порядок надання допомоги постраждалим у разі травм та інших ушкоджень. Зокрема, вчилися проводити серцево-легеневу реанімацію, діагностували перелами кінцівок та пробували накладати шини, а ще зупиняли кровотечу, накладали джгути і тиснучі пов’язки.  Показали також підліткам, як рятувати людину, до дихальних шляхів якої потрапив сторонній предмет. Говорили і про небезпеки літнього періоду та можливі травматичні стани, пов’язані із сезоном відпочинку. 


Після практичного заняття з медицини юні рятувальники познайомилися з новою пожежно-рятувальною технікою, яка є на озброєнні у підрозділах Кіровоградського гарнізону.


Напружена та відповідальна робота команди ДЮРП тривала впродовж усього навчального року  і на завершення «курсу молодого бійця» найактивніших учасників молодіжного руху надзвичайники відзначили грамотами. 


Втім, це не фінал історії про юних рятувальників, адже попереду на команду ДЮРП чекає багато нових та цікавих завдань, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


                  

254Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: