Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 8 червня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2023/06/08/kropivnitski-rjatuvalniki-doluchilisja-do-organizatsii-viiskovo-patriotichnoi-gri-dlja-pidrostajuchogo-pokolinnja-dzhura-.htm
новини, 8 червня 2023

Кропивницькі рятувальники долучилися до організації військово-патріотичної гри для підростаючого покоління «Джура»


Сьогодні, 8 червня, у Кіровоградському обласному центрі туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, який усі кропивничани знають як центр туризму, що розташувався в районі Парку Перемоги,  відбулася військово-патріотична гра «Джура», повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


«Джура» має давню історію. Ще за часів Запорізької Січі молоді хлопці, яких називали джурами, разом з козаками брали участь у походах та боях, виконували функції зброєносців у війську та помічників козацької старшини. 


Нині слово «Джура» асоціюється з Всеукраїнською дитячо-юнацькою військово-патріотичною грою, яка, власне, цього дня і об’єднала у центрі туризму усіх кропивничан, небайдужих до відродження національних традицій. Доєдналися до військово-патріотичного заходу і рятувальники.   


В рамках заходу надзвичайники провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти!» Діти проявляли активність на усіх етапах, демонстрували спритність та кмітливість, показували свої знання з основ безпеки та успішно навчалися новому.  Надзвичайники нагадали молодикам про правила пожежної та мінної безпеки, поведінку під час літнього відпочинку. Наголосили бійці ДСНС на необхідності щоразу на сигналом повітряної тривоги прямувати до укриттів або дотримуватися правила двох стін у приміщенні. 


Цього дня у центрі туризму було галасно, весело та цікаво. А можливо, серед сьогоднішніх учасників гри є і майбутні рятувальники. Адже те, чому вчить «Джура», - бути сильним, відважним, мужнім, спритним та готовим прийти на допомогу тим, хто цього потребує, -  усе це необхідні якості для професії рятувальника! 


                

305Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: