Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 липня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/07/22/pedagogiv-kirovogradschini-zaproshujut-na-vseukrainskii-osvitnii-forum-jak-navchati-dobrochesnosti-v-pochatkovii-shkoli-.htm
новини, 22 липня 2021

Педагогів Кіровоградщини запрошують на всеукраїнський освітній форум “Як навчати доброчесності в початковій школі”


ГО “Смарт освіта” організовує освітній форум “Як навчати доброчесності в початковій школі”, який відбудеться 11 серпня в Києві, та триватиме весь день – з 10:00 до 18:00. 


На подію запрошені вчителі початкових шкіл, завучі та директори шкіл з різних куточків України, а також представники громадських організацій, державних інституцій, партнерів організації та ЗМІ. Зареєструватися для участі можна за цим посиланням до 1 серпня – bit.ly/forum_dobrochesnosti. Участь безплатна за умови реєстрації та проходження добору. Вартість проїзду педагогам не з Києва буде компенсована.


Програма освітнього форуму “Як навчати доброчесності в початковій школі”


9:00 – реєстрація учасників.


10:00 – офіційне відкриття форуму. Гостей вітатимуть голова правління ГО “Смарт освіта” Галина Титиш, директор ДУ “Український інститут розвитку освіти” Вадим Карандій та керівник департаменту країн Східного партнерства ChildFund Deutschland Богдан Андрощук. 


10:15 – презентація курсу “Уроки доброчесності” від його авторів


11:00 –  панельна дискусія. Про те, як навчати доброчесності в суспільстві з цінностями виживання, дискутуватимуть екс-міністерка освіти і науки України (2016–2019) Лілія Гриневич, політолог та експерт з довготермінових стратегій Євген Глібовицький, голова правління ГО “Смарт освіта” Галина Титиш, голова Ради ГО “ЕдКемп Україна” Олександр Елькін, директор УІРО Вадим Карандій, керівник департаменту країн Східного партнерства ChildFund Deutschland Богдан Андрощук та соціологиня й дослідниця цінностей Вікторія Бриндза.


12:30 – розмова із практиками: чому і навіщо варто проводити “Уроки доброчесності” у вашій школі? Поради директорам дає директорка школи №5 м. Києва Світлана Олексюк. Із вчителями порадами ділиться вчителька вищої категорії пілотного класу НУШ школи №294 м. Києва, методистка міського науково-методичного центру Ольга Мірошникова.


13:00 – майстер-клас із вчителями пілотних шкіл проекту “Уроки доброчесності”. Практичне заняття, де учасники отримають рекомендації, як комунікувати дітям доброчесність через персонажа Інт’ОКа.


14:00 – обідня перерва.


15:00 – майстер-клас у форматі фасилітованого обговорення "світове кафе". Фасилітаторка та тренерка з інституційного розвитку Наталя Церклевич і фасилітаторка бізнесових та освітніх заходів Наталя Орлова проведуть групову роботу з учасниками, визначивши місце сім’ї та цінностей у сучасній школі.


16:20 – лекція сімейної та дитячої психологині Світлани Ройз про те, як сформувати середовище довіри для розмов про цінності.


17:05 – підсумки, закриття події.


По завершенню форуму всі учасники отримають комплект навчальних матеріалів для своєї школи. 


Стежити за новинами можна на сторінці Facebook-події – Освітній форум "Як навчати доброчесності в початковій школі".


Проєкт “Навчання суспільної доброчесності в українській початковій освіті як довготривалий та ефективний інструмент подолати “побутову корупцію” реалізується у партнерстві з німецькою організацією ChildFund Deutschland (“Дитячий Фонд Німеччини”) за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).


700Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: