Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 червня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/06/10/ukraina-perehodit-na-sistemu-elektronnih-likarnjanih.htm
новини, 10 червня 2021

Україна переходить на систему електронних лікарняних


В Україні з 4 червня впроваджують систему електронних лікарняних, пише "Українська правда". 


Джерело: повідомлення віцепрем'єр-міністра – міністра цифрової трансформації Михайло Федорова, МОЗ


Дослівно: "З 4 червня розпочався перехідний період впровадження цільової моделі е-лікарняних. Нова форма документу має замінити паперові листки непрацездатності та зекономити бюджетні кошти.


Так вдасться мінімізувати корупційні ризики видачі необґрунтованих лікарняних та спростити процес отримання страхових виплат".


Деталі: До 31 серпня буде діяти перехідна модель і медичні заклади будуть видавати як електронні, так і паперові документи.


Повідомляється, що лікар не буде виписувати безпосередньо е-лікарняний, а формуватиме  відповідний медичний висновок в електронній системі охорони здоров’я. Після цього е-лікарняний автоматично створюються в Електронному реєстрі листків непрацездатності.


За результатом внесення даних, лікар підписує сформований медичний висновок своїм електронним пыдписом і пацієнт отримує смс-сповіщення про сформований медичний висновок. На його підставі він може отримати е-лікарняний.


За інформацією Федорова держава щорічно витрачала 18 млрд грн на листки непрацездатності для 5,5 млн українців. Частина з них видавалася людям, які були насправді здоровими.


843Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: