Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 7 листопада 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/11/07/bilshe-15-tisjach-ditei-kirovogradschini-otrimali-alimenti.htm
новини, 7 листопада 2018

Більше 15 тисяч дітей Кіровоградщини отримали аліменти



Державні виконавці Кіровоградщини з початку року стягнули понад 100 млнгрн аліментів із безвідповідальних батьків, що на 35 млнгрн більше, ніж було стягнуто за весь 2017 рік. 


Про це повідомив заступник керівниказ питань державної виконавчої служби Віктор Журавко.


«Упродовж року державні виконавці активно працюють у напрямі ліквідації заборгованості зі сплати аліментів. А це означає, що закон реально працює і допомагає захищати порушені економічні права дітей. На жаль, практика показала, що без застосовування примусових заходів горе-батьки не здатні самостійно згадати про своїх синів і доньок. Зате після обмежень в праві полювання, виїзду за кордон, користування автівками та зброєю злісні неплатники, які роками не надавали фінансової підтримки власним дітям, не тільки задумуються про свої батьківські обов’язки, а й знаходять багатотисячні суми для ліквідації боргів. Ось так, наприклад, один мешканець Кропивницького сплатив понад 56 тис грн аліментів на користь трьох синів і однієї доньки», – відзначив Віктор Журавко.


Після вступу в силу другого пакету законів #ЧужихДітейНеБуває державні виконавці, окрім обмежень боржників у правах і накладення арешту на їх майно чи банківські рахунки, почали застосовувати стосовно боржників і фінансові санкції. Так, мешканці області вже сплатили на користь своїх дітей понад 250 тис грн штрафів.


737Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: