Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 листопада 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/11/06/shkoljari-oleksandriischini-vorozhili-na-maibutnju-profesiju.htm
новини, 6 листопада 2018

Школярі Олександрійщини «ворожили» на майбутню професію


Днями у рамках акції для мешканців об’єднаних територіальних громад «Співпраця, яка гарантує успіх»спільно з працівниками Олександрійської районної центральної бібліотеки імені Д. І. Чижевського було проведено ряд заходів для школярів Цукрозаводського НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – центр художньо-естетичної творчості учнівської молоді».Метою проведених заходів було визначено активізацію співпраці з ОТГ, інформування мешканців громад щодо послуг та можливостей служби зайнятості, сприяння свідомому вибору молодими людьми майбутньої професії.


Під час зустрічі провідний фахівець з професійної орієнтації Олена Клочко надала школярам 8-9 класів поради щодо вибору професії.Зокрема учні розглянули формулу «хочу»–«можу»–«треба»; ознайомилисьз можливостями професійного навчання та перспективами працевлаштування за актуальними професіями.Також Олена Клочко зауважила, що для усвідомленого вибору професії необхідно зрозуміти, який вид професійної діяльності більше підходить; адекватно оцінити власні здібності, інтереси та можливості. Саме тому школярам було запропоновано скористатисяпослугами «Веб-базової платформи для онлайн профорієнтаційного тестування «МОЯ ПРОФЕСІЯ: консультаційна мережа»та безкоштовно продіагностувати власні схильності, здібності та краще зрозуміти свої професійні інтересита розробити стратегію кар’єрного зростання.


Фахівці районної бібліотеки Олена Губа та Наталія Кізілова для учнів 5-7 класів було проведено турнір ерудитів «Від ієрогліфів до літер». Відповідаючи на питання школярі проявили неабияку кмітливість, інтелектуальні здібності та азарт.


Наприкінці заняття школярі мали можливість «поворожити» на майбутню професію і дуже раділи, коли обирали ту, яка їм і справді до вподоби.


            



909Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: