Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 листопада 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/11/05/u-kropivnitskomu-govorili-pro-antikoruptsiine-zakonodavstvo.htm
новини, 5 листопада 2018

У Кропивницькому говорили про антикорупційне законодавство


Днями в рамках взаємодії між Головним управлінням ДФС у Кіровоградській області та Кіровоградською митницею ДФС, проведена робоча зустріч з актуальних та проблемних питань, які виникають під час реалізації антикорупційного законодавства, повідомляє ГУ ДФС у Кіровоградській області.


В заході прийняли участь в.о. завідувача сектору з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДФС у Кіровоградській області Ангеліна Мусієнко, завідувач сектору по роботі з персоналом Кіровоградської митниці ДФС Ірина Криленко та головний державний інспектор сектору з питань запобігання та виявлення корупції Кіровоградської митниці ДФС Олег Даниленко.


Відкриваючи захід Ангеліна Мусієнко зазначила, що сьогоднішня зустріч – це ще один крок уперед у протидії корупції в органах ДФС у Кіровоградській області.


Учасники робочої зустрічі обговорили коло актуальних та проблемних питань, які виникають під час реалізації антикорупційного законодавства, поділилися досвідом запобігання корупції, виконання завдань віднесених до їх компетенції, зокрема щодо виявлення та своєчасного врегулювання конфлікту інтересів в діяльності державних службовців, дотримання вимог фінансового контролю. Значна увага приділена проблемним питанням, пов’язаними з деякими складнощами та неузгодженістю, які виникають під час подання е-декларацій. 


Крім того, особливу увагу звернуто на своєчасність та правильність подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані суб’єкта декларування. 


Розглянуто випадки порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції», які зафіксовано правоохоронними органами, з метою їх недопущення в подальшій роботі.


За результатами проведеної зустрічі її учасники зазначили про необхідність продовження взаємодії між Головним управлінням ДФС у Кіровоградській області та Кіровоградською митницею ДФС та продовження роботи у сфері забезпечення реалізації антикорупційної реформи в Україні.


За інформацією підрозділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДФС у Кіровоградській області за травень-жовтень 2018 року проведено 45 навчань щодо недопущення корупційних дій та порушень законодавства України у сфері службової діяльності, як з керівниками та фахівцями структурних підрозділів ГУ ДФС у Кіровоградській області, так і в його територіальних підрозділах.


Надано 168 індивідуальних роз’яснень стосовно антикорупційного законодавства (подання е-декларацій кандидатами на заміщення вакантних посад, подання повідомлень про суттєві зміни у майновому стані, конфлікт інтересів, обмежень та заборон в частині отримання неправомірної вигоди тощо).



908Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: