Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 листопада 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/11/05/derzhprodspozhivsluzhba-kirovogradschini-prodovzhue-kontroljuvati-robotu-osvitnih-zakladiv-oblasti.htm
новини, 5 листопада 2018

Держпродспоживслужба Кіровоградщини продовжує контролювати роботу освітніх закладів області


Кількість закладів, що здійснюють водопостачання від колодязів, складає 205; 23 заклади працюють на привозній воді; у 83 навчальних закладах на водопровідних мережах установлені водоочисні пристрої (фільтри).


В області каналізовано на вигріб 391 заклад. Не каналізовані 5 закладів (3 ДНЗ та 2 ЗНЗ у Новоукраїнському, Вільшанському, Олександрівському, Знам’янському районах). Всього у 806 навчальних закладах обладнані внутрішні туалети для дітей, із них у 380 у ДНЗ, 489 в ЗНЗ, 37 у професійно-технічних та середніх спеціальних навчальних закладах. Ще 28 закладів потребують облаштування внутрішніх туалетів. 


44 харчоблоки не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам. Холодною проточною водою не забезпечені 7 закладів - ДНЗ у Вільшанському, Долинському, Новоукраїнському, Олександрівському районах; ЗНЗ у Бобринецькому, Маловисківському, Світловодському районах). Гаряча проточна вода відсутня у 13 закладах (ДНЗ у Долинському, Маловисківському, Олександрівському районах, ЗОШ у Бобринецькому, Світловодському районах; 2 ЗНЗ у Вільшанському, 4 - в Маловисківському, 1 ПТУ в Олександрівському районах. Бракує технологічного обладнання в 7 ЗНЗ (2 в Долинському районі, 4 в Знам’янському, 1 в Компаніївському). Недостатньо забезпечені холодильним обладнанням 8 ЗНЗ (2 у Благовіщенському районі, 5 у Знам’янському, 1 у Компаніївському).


Під час розгляду двотижневих меню для дітей у 32 закладах були виявлені порушення, які згодом були усунені.


Однією з основних проблем всіх навчальних закладів, особливо розташованих у сільській місцевості, є забезпечення дітей якісною питною водою. В багатьох закладах у воді водопровідної мережі виявлено перевищений вміст нітратів, сульфатів, загальної жорсткості, сухого залишку, при цьому відсутні фільтрувальні установки. Для організації питного режиму деякі заклади використовують привозну або фасовану воду.


Ці факти були виявлені спеціалістами Держпродспоживслужби області під час комісійних перевірок закладів освіти напередодні нового навчального року і обговорені на нарадах з представниками місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.


Контроль за роботою освітніх закладів області продовжується, повідомляє прес-служба ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області. 


616Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: