Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 2 листопада 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/11/02/vidavnitstvo-ta-avtorskii-kolektiv-prezentuvali-u-kropivnitskomu-taemnitsi-baigoroda-jurija-janovskogo-.htm
новини, 2 листопада 2018

Видавництво та авторський колектив презентували у Кропивницькому "Таємниці Байгорода Юрія Яновського"



Ще до презентації ця книга була однією із найбільш обговорюваних серед видавничих проектів Кіровоградщини. Про неї писали у соціальних мережах. До презентації встигли вийти навіть кілька статей у місцевих газетах.


1 листопада видавництво «Імекс», яке власне повністю і реалізувало проект, разом із авторським колективом в актовій залі Кропивницького інженерного коледжу презентували одну із кращих місцевих книг. Перед учасниками презентації виступили майже усі представники команди, що спільно працювали над проектом. Літературознавці і історики представили «Байгород» Юрія Яновського в широкому контексті бурхливих, малознаних подій сторічної давнини, що вирували в нинішньому Кропивницькому - повідомляє сайт Кіроовградської ОДА.


Директор видавництва Тамара Самиляк саме презентацією «Байгорода» анонсувала «Осінній книговир» - серію презентації книжок, що вийшли або найближчим часом вийдуть у видавництві «Імекс», зокрема, "Роки боротьби 1917-1922 рр. на Єлисаветчині. Український погляд. 1917-1918 рр. Початок революційної стихії", до 100-річчя Української революції та "Історичний календар Кіровоградщини на 2019 рік".


Про передумови, ідею видання «Байгорода» саме у такому вигляді який він вийшов учасникам презентації розповів головний ініціатор проекту Богдан Стасюк. Від Юрія Митрофаненка – про Єлисаветградське народне повстання1918 року, а Максима Сінченка – реальні історичні події, що стали передумовою появи повісті Юрія Яновського.


Учасників презентації привітав перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко. «Директор "Імекса" анонсувала, що черговими у рамках "Осіннього книговиру" стануть презентації книг "Роки боротьби 1917-1922 рр. на Єлисаветчині» та "Історичний календар Кіровоградщини на 2019 рік". Від себе хочу до додати, що ці два проекти були реалізовані завдяки обласній програмі розвитку книговидання і книгорозповсюдження. Саме за кошти обласного бюджету, а в цьому році їх передбачено 290 тисяч грн., були видані ці і інші книги, які читатимуть на Кіровоградщині. Запевняю, що ми не обійшли увагою і "Таємниць Байгорода", частину тиражу вирішено викупити для наших бібліотек», відзначив Сергій Коваленко.


Перший заступник також наголосив, що обласна влада підтримує ініціативу проведення презентаційного «Осіннього книговиру» і у листопаді планується презентація книги відомої журналістки Світлани Орел - "Ті, хто не хотів помирати мовчки…", присвяченої страшній трагедії нашого народу - Голодомору 1932-1933 років. Ця книга теж вийде у рамках обласної програми книговидання.


Сергій Коваленко подякував директору видавництва Тамарі Самиляк, авторському колективу за титанічну роботу. "Таємниці Байгорода" – це книга яку хочеться читати, вивчати і досліджувати», - відзначив він.


Під час презентації слова подяки лунали від директора державного архіву Кіровоградської області Олега Бабенка. Також виступили відомі місцеві краєзнавці Олександр Чуднов та Юрій Матівос, а також Федір Шепель.


             

1896Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: