Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 8 червня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/06/08/pravoohorontsjami-kirovogradschini-rozkrito-bilshe-40-zlochiniv-u-sferi-rozkradannja-metalu.htm
новини, 8 червня 2018

Правоохоронцями Кіровоградщини розкрито більше 40 злочинів у сфері розкрадання металу


Про це під час наради щодо запобігання розкраданню майна в енергетичній галузі та діяльності пунктів прийому металобрухту, що відбулася під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка, повідомив начальник відділу карного розшуку головного управління Національної поліції України в Кіровоградській області Олександр Порало. Він відзначив, що ситуація, пов’язана з умисним пошкодженням та викраденням технічних засобів телекомунікацій та споруд електрозв’язку набула в області загрозливого характеру - повідомляє сайт Кіровоградської ОДА.


За його інформацією, станом на 1 травня поточного року працівниками Національної поліції в області зафіксовано 157 кримінальних правопорушень, пов’язаних із розкраданням металу, з них 43 злочини розкрито. Правопорушникам оголошено про підозру, справи з обвинувальним актом направлено до суду. З метою покращення ситуації у сфері здійснення операцій з металобрухтом, від початку року проведено дві профілактичних операції «Метал» та рейдові перевірки пунктів прийому металобрухту у містах Кропивницькому, Олександрії, Знам'янці та Світловодську. Наразі, оперативна робота у напрямку подальшого виявлення розкрадачів металу триває.


У свою чергу, директор департаменту інфраструктури та промисловості облдержадміністрації Олександр Корнюша повідомив, що з метою попередження та виявлення злочинів, пов’язаних із розкраданням металу, Бобринецькою, Петрівською, Новоукраїнською, Олександрійською та Світловодською райдержадміністраціями спільно із представниками Національної поліції України в області здійснено перевірку діючих пунктів прийому металобрухту. За їх результатами, матеріали передані до районних відділів поліції. Посадовець відзначив позитивну роботу працівників Олександрійського районного відділу поліції, які за останні півроку припинили незаконну діяльність 4-х пунктів прийому металобрухту.


Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко звернувся до керівництва Національної поліції України в області та рекомендував розглянути питання щодо розкрадання металу та незаконної діяльності пунктів прийому металобрухту під час колегії головного управління, із залученням керівників усіх територій області.


1284Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: