Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 березня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/03/19/rjatuvalniki-zaklikajut-doroslih-podbati-pro-bezpechne-ditinstvo-foto-.htm
новини, 19 березня 2018

Рятувальники закликають дорослих подбати про безпечне дитинство (ФОТО)


Для навчання дітей та підлітків заходам безпеки рятувальники проводять акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Такі заходи відбуваються щороку щойно налагоджуються сприятливі погодні умови. Співробітники пожежно-рятувальної служби Кіровоградщини звертають увагу дітей як на правила безпеки у повсякденному житті, так і навчають алгоритму дій у різних надзвичайних ситуаціях.


16 березня працівники районних підрозділів Управління ДСНС в області завітали до учнів навчальних закладів Долинської та Вільшанки, а також провели пізнавальну гру для вихованців дитячого садочка «Ромашка» у Новоархангельську - повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області .


Учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №1 та професійно-технічного училища №36 м. Долинська та загальноосвітньої школи смт Вільшанка з нетерпінням чекали приїзду гостей, адже під час акції рятувальники демонструють можливості пожежно-рятувальної техніки, залюбки спілкуються з учнями на теми безпеки, розповідають про тонкощі рятувальної справи. Як правило, із захопленням школярі вивчають пожежний автомобіль та його оснащення і можливості. Не менш емоційно діти реагують і на розгортання рукавної лінії та подачу води. Під час розважальної частини програми можливо не тільки  на швидкість приміряти бойовий одяг та спеціальний захисний костюм рятувальника, потрапити у ціль пожежним рукавом, а й навчитися правильно користуватися протигазом. Так само, як про призначення вогнегасника більшість учасників акції вже знає, а от потримати у руках, випробувати у роботі випадає не кожному. Під час проведення акції долинські рятувальники надали школярам та учням училища таку можливість.  


У своїх виступах рятувальники звернули увагу дітей і на правила безпечної поведінки під час шкільних канікул, які починаються незабаром. Дітлахи добре засвоїли матеріал та жваво відповідали на запитання про безпеку.


Не менш жваво включились у пізнавальну мандрівку країною безпеки і вихованці новоархангельської «Ромашки»: грали в ігри, брали участь у змаганнях, розгадували загадки і при цьому навчились правилам безпеки та дізнались багато цікавого про роботу рятувальників.


Впевнено можемо сказати, що у цих навчальних закладах до питань безпеки дітей ставляться з усією відповідальністю. Проте на цьому заходи не завершуються та будуть проводитися і в інших загальноосвітніх закладах регіону.


                  

1541Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: