Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 лютого 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/02/16/komunalnii-tsentr-dlja-ditei-z-osoblivimi-potrebami-stvorjat-v-oleksandrii.htm
новини, 16 лютого 2018

Комунальний центр для дітей з особливими потребами створять в Олександрії


В Олександрії планують створити комунальний "Інклюзивно-ресурсний центр Олександрійської міської ради". Нова установа повинна допомагати дітям з особливими освітніми потребами у здобутті дошкільної та загальної середньої освіти.


Таке рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету Олександрійської міськради 15 лютого, інформують "Олександрійські новини". Тепер створення центру мають підтримати депутати на сесії.


Відповідно до "Положення про інклюзивно-ресурсний центр", затвердженого Кабміном, він створюється з метою "забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, в тому числі у професійно-технічних навчальних закладах".


Центр проводитиме комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини, надаватиме психолого-педагогічну допомогу та забезпечуватиме "системне кваліфіковане супроводження (крім вихованців дошкільних навчальних закладів (ясел-садків) компенсуючого типу, учнів спеціальних загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів)".


Здійснювати управління новоствореною установою буде управління освіти, молоді та спорту Олександрійської міської ради. Фінансування інклюзивно-ресурсного центру відбуватиметься за рахунок коштів міського бюджету, благодійних внесків та інших джерел.


Для своєї роботи інклюзивно-ресурсний центр повинен мати приміщення, пристосовані для дітей з особливими освітніми потребами.


Довідково: Інклюзія - це процес реального включення осіб з особливими потребами в активне суспільне життя.


Фото умовне: відділ освіти Чугуївської міської ради


979Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: