Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 січня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/01/05/sluzhba-zainjatosti-dopomagae-pratsevlashtuvatis-ljudjam-z-invalidnistju.htm
новини, 5 січня 2018

Служба зайнятості допомагає працевлаштуватись людям з інвалідністю


Люди з обмеженими фізичними можливостями у першу чергу потребують соціального захисту і створення таких умов праці, які сприятимуть успішній соціалізації у суспільстві. Зважаючи на це, служба зайнятості приділяє особливу увагу даній категорії громадян.


Центр зайнятості є посередником на ринку праці між людьми, які шукають собі роботу і роботодавцями. Спільно з роботодавцями,у Кіровоградському міськрайонному центрі зайнятості організовуються ярмарки вакансій з презентаціями актуальних вакансій підприємств, установ та організацій. Звертаючись до  центру зайнятості кожна людина, яка шукає роботу, отримує повний спектр послуг.


Крім наявних вакансій, безробітним пропонується скористатися послугами з професійного навчання та пройти професійну підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації. Служба зайнятості надає  допомогу  своїм клієнтам у вирішенні питань сприяння зайнятості.


Так, наприклад, безробітна Тетяна Ю., яка має 3-тю групу інвалідності із захворювання органів дихання, за професією – медсестра і мала професійний досвід за фахом «лаборант(медицина)» більше 5-ти років. Звернувшись до центру зайнятості, жінка отримала повний спектр послуг. Під час одного з прийомів, для Тетяни було здійснено підбірроботи, з урахуванням рекомендацій зазначених в індивідуальній програмі реабілітації інваліда, та видано направлення на працевлаштування сестрою медичною до однієї з медичних установ міста. Результатом плідної роботи спеціалістів центру зайнятості, роботодавця та безробітної є працевлаштування Тетяни Ю.


Вікторія Б., маючи 3-тю групу інвалідності із захворювання центральної нервової системи, отрималау минулому році повну вищу освіту за фахом «фахівець з фізичної реабілітації», і протягом близько трьох місяців перебування на обліку в Кіровоградському міськрайонному центрі зайнятості, сприявши своєму працевлаштуванню та дотримуючись рекомендацій фахівців центру зайнятості знайшла роботу укладальником-пакувальником на одне з торгівельних підприємств нашого міста.


Тетяна М., має повну вищу освіту за спеціальністю «Облік і аудит» тривалий час працювала заступником начальника відділу в одній з державних установ міста.Безробітній призначено 2-гу групу інвалідності із захворювання центральної нервової системи, але це не стало на заваді для пошуку роботи: для Тетяни знайшлась робота диспетчером у одному з навчальних закладів міста.


Таким чином,усі бажаючі можуть отримати у центрі зайнятості інформацію про стан сучасного ринку праці, корисні поради щодо шляхів адаптації в умовах сьогодення та за допомогою яких можна уникнути помилок під час пошуку роботи.


1163Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: