Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 жовтня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/10/04/firma-druzhini-kropivnitskogo-deputata-planue-zapustiti-u-misti-vulichne-radio-.htm
новини, 4 жовтня 2017

Фірма дружини кропивницького депутата планує запустити у місті «вуличне радіо»


Вже найближчим часом на опорах тролейбусної контактної мережі та опорах зовнішнього освітлення, що розміщені біля зупинок громадського транспорту, можуть з’явитись аудіоретранслятори (гучномовці), з яких, окрім іншого, лунатимуть інформаційні повідомлення міської ради Кропивницького та комунальних служб міста. Відповідний проект рішення виконавчого комітету наразі розміщено на офіційному сайті міської ради - повідомляє Центр медіарозслідувань Прозоро.


Згідно тексту документа, гучномовці, габаритними розмірами 150 х 520 х 125 мм, можуть бути розміщені у рамках проекту «Вуличне радіо» терміном на 1 рік за наступними адресами:





«До нас звернулись представники ТОВ «Голос Кропивницького» та запропонували розмістити певну кількість гучномовців біля зупинок громадського транспорту. Так як подібна діяльність не регламентована законом «Про рекламу», жодної оплати, як за носії цієї самої реклами, фірма не сплачуватиме. Певні кошти, однак, будуть все ж надходити на рахунки комунальних підприємств «Електротранс» та «Міськсвітло», на балансі яких знаходяться ті самі опори до яких кріпитимуться гучномовці. 


Я знаю про подібний досвід в інших містах України – Тернополі, Чернівцях, Хмельницьому. У більшості міст проблем з цим не було, хоча є і випадки спротиву з боку городян. У будь-якому випадку своє рішення має сказати виконком», - прокоментував проект рішення начальник управління архітектури та містобудування Вадим Мездрін.


У разі прийняття позитивного рішення, відповідно до документу, ТОВ «Голос Кропивницького» готове взяти на себе наступні зобов’язання:


-          у місячний термін укласти договори з КП «Електротранс» та «Міськсвітло» щодо розміщення аудіоретрансляторів;

-          після встановлення першого аудіо ретранслятора надати виконавчому комітету Кіровоградської міської ради висновок уповноваженого органу щодо відповідності рівня шуму вимогам чинного законодавства України;

-          безкоштовно розміщувати інформацію Кіровоградської міської ради, комунальних служб міста;

-          підтримувати аудіоретранслятори у належному технічному та естетичному стані;

-          не перевищувати допустимий чинним законодавством України рівень шуму аудіоретрансляторів;

-          припиняти роботу аудіоретрансляторів з 21.00 до 08.00;

-          демонтувати аудіоретранслятори протягом одного тижня з дня закінчення терміну погодження їх розміщення.


Сама ідея встановлення гучномовців біля зупинок громадського транспорту належить тернопільському ТОВ «Вуличне радіо», яке активно продає власну франшизу на території України. Наразі чернівецькі активісти боряться за заборону діяльності «радіо» на території міста.


Місцеве ТОВ «Голос Кропивницького» було зареєстровано півтора місяці тому, 15 серпня 2017-го року. Серед співзасновників значаться місцеві підприємиці – Анна Бродська та Марія Зайченко. Остання є дружиною декана факультету економіки та менеджменту Центральноукраїнського національного технічного університету Володимира Зайченко який окрім того є депутатом міської ради та головою постійної комісії ради з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності


1698Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: