Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 березня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/03/14/prokuratura-perevirila-stan-dotrimannja-konstitutsiinih-prav-zatrimanih-ta-uv-jaznenih.htm
новини, 14 березня 2017

Прокуратура перевірила стан дотримання конституційних прав затриманих та ув’язнених


Прокуратурою області із залученням фахівців контролюючих органів перевірено стан дотримання конституційних прав затриманих, ув’язнених та адмінарештованих осіб у спеціальних установах Національної поліції, повідомдяє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.


Перевірки засвідчили наявність низки порушень вимог законодавства в частині функціонування кімнат для затриманих та доставлених чергових частин територіальних органів поліції,  їх неналежного матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення, порушення облікової дисципліни утримуваних осіб та порушення умов роздільного тримання під розміщення осіб у камерах, порушення санітарно-технічного стану ізоляторів.


Виявлено непоодинокі факти адміністративного затримання та доставлення осіб до приміщень територіальних органів поліції без складання адмінпротоколів, а також не внесення фактів перебування громадян у приміщеннях поліції до відповідного журналу.


Крім того, прокуратурою області з початку року ретельно перевірено організацію конвоювання в’язнів за межі установ, стан охорони та нагляду, тримання у приміщеннях суду та стан спеціального обладнання відповідних приміщень, в ході яких також виявлено ряд грубих порушень. 


На усунення виявлених порушень законодавства прокуратурою області загалом внесено 19 вказівок, у тому числі одну вказівку скеровано керівнику Національної поліції України. Документи прокурорського реагування перебувають  на розгляді.


Питання дотримання конституційних прав в’язнів у місцях несвободи перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури області.


         


977Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: