Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 лютого 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/02/28/prokurori-pratsjuvali-nad-pidvischennjam-profesiinogo-rivnja-u-sferi-zemelnih-vidnosin-foto-.htm
новини, 28 лютого 2017

Прокурори працювали над підвищенням професійного рівня у сфері земельних відносин (ФОТО)


Керівником відділу представництва інтересів громадян або держави в суді та при виконанні судових рішень прокуратури області Зоєю Федунець, 24 лютого, проведено семінар на тему: «Проблемні питання представницької діяльності органів прокуратури області в умовах законодавчих змін у сфері земельних відносин», повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.


Захід проводився за участі суддів апеляційного та господарського судів області, представників Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області та Головного територіального управління юстиції в області, керівників та прокурорів місцевих прокуратур. 


Відкриваючи семінар, начальник відділу прокуратури області Зоя Федунець, зазначила, що наявність у прокуратури повноважень за межами кримінальної юстиції є дуже важливим елементом захисту інтересів держави та суспільства, оскільки притягнення особи до кримінальної чи адміністративної відповідальності не вирішує питання поновлення порушеного права, відновлення початкового становища. Такі повноваження на сьогодні реалізуються через конституційну функцію представництва, яка є дієвою формою захисту порушених інтересів держави в суді.


«Що стосується сфери земельних відносин, то Кіровоградська область по структурі економіки є аграрною. Земельний фонд області становить 2458,8 тис. га, з яких сільськогосподарські угіддя складають 2079,6 тис. га, в тому числі рілля - 1764,5 тис. га, що складає 71,1 % від загальної площі області. Минулого року захищаючи інтереси держави прокурорами до судів скеровано позовів у цій сфері відносин на суму 138 млн грн щодо майже 2958 га, що складає 81,1% від загальної кількості заявлених позовів. Задоволено позовів прокурорів в цій сфері на суму майже 23,6 млн грн, ще 19 справ на суму 111 млн грн перебувають в провадженні суду. Вжитими органами прокуратури заходами на виконання судових рішень у 2016 році державі повернуто земельних ділянок площею 2860 га вартістю понад  20 млн грн, » - повідомила прокурор. 


Під час семінару особовий склад місцевих прокуратур орієнтовано на те, що прокурор є універсальним представником держави поза межами кримінального процесу. Тому повинен повною мірою здійснювати повноваження для своєчасного й ефективного захисту державних інтересів, адже це є одним із пріоритетів  діяльності.


«Досягти реальних результатів роботи з представництва інтересів держави в суді можна за умови чітко організованого і системного підходу. Обов’язком прокурора є своєчасне та якнайширше застосовування представницьких повноважень і забезпечення дотримання вимог закону на відповідній території, в тому числі й через ухвалення судом за позовом прокурора законних та обґрунтованих рішень, реальне поновлення порушених інтересів,» - підсумувала Зоя Федунець.


Після висвітлення теоретичних аспектів, із присутніми проведено практичні тренінги, які засвідчили високий рівень професійної підготовки та майстерності працівників місцевих прокуратур.


 

             


2117Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: