Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 24 лютого 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/02/24/zemelnii-forum-u-kropivnitskomu-zasudiv-sprobi-vkrasti-ukrainsku-zemlju.htm
новини, 24 лютого 2017

Земельний форум у Кропивницькому засудив спроби вкрасти українську землю


Українську землю можуть поцупити у народу під грамотним юридичним супроводом. Про це йшлося під час Земельного форуму, що відбувся 23 лютого з ініціативи Аграрної партії у Кропивницькому. У заході взяли участь представники усіх південних областей України.


Перед початком форуму з місцевими журналістами зустрілися лідер Аграрної партії Віталій Скоцик та Ольга Ходаківська, голова Аграрної ради партії.


Зокрема, Віталій Скоцик розповів, що в Україні готується найбільша афера часів незалежності нашої держави – спроба крадіжки української землі.


«У нас вкрали нашу промисловість в 90-их роках, обґрунтувавши, що той тип приватизації, який відбувся з промисловістю – це саме той шлях, завдяки якому весь український народ стане власником українських підприємств. Замість цього народ отримав 7-10 олігархів, які безглуздо розпорядилися тим, що дісталося їм, фактично, за копійки. І сьогодні ми бачимо, що Україна залишилася без промисловості. А ще в 90-му році ми були другими в Європі, поступаючись лише об’єднаній Німеччині. Тепер взялися за землю», - підкреслив Скоцик.


За його словами, сьогодні в Україні залишився один, але найголовніший ресурс – земля. За найближчі чотири роки потреба в продуктах харчування на планеті виростає на 65%. Зрозуміло, що це питання продовольчої безпеки світу, багатьох націй. Тому зараз українською землею цікавляться, як іноземці, так і українські олігархи.


Лобісти олігархічних інтересів у владі продовжили цинічні спроби відкрити хаотичний ринок землі, на якому в умовах несформованого законодавства наживатимуться магнати. Коли намагання скасувати мораторій через парламент провалилися, близький родич одного із земельних баронів та олігархів нардеп Олексій Мушак спільно з 53 депутатами внесли подання до Конституційного Суду з вимогою скасувати мораторій вже навесні цього року. Це значить, що вже у квітні може бути ухвалене рішення про «дикий» розпродаж української землі, в якому братимуть участь кілька фінансових кланів із великими капіталами. Прості фермери, яких душать податками, і зубожілі селяни не зможуть купити землю, на якій працюють.


Віталій Скоцик нагадав: Україна розпочала земельну реформу в 1990-му році, але за 26 років так і не завершила. 


Повністю матеріал читайте тут


2031Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: