Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 лютого 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/02/21/u-novoukrainskii-mistsevii-prokuraturi-vidbulasja-koordinatsiina-narada.htm
новини, 21 лютого 2017

У Новоукраїнській місцевій прокуратурі відбулася координаційна нарада


У Новоукраїнській місцевій прокуратурі відбулась координаційна нарада за участю керівників піднаглядних правоохоронних органів, під час якої присутні обговорили стан ефективності протидії злочинності та корупції у 8 районах області, у тому числі їх організованим формам, повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області. 


Відкриваючи нараду, керівник Новоукраїнської місцевої прокуратури Віталій Дьолог зазначив, що вжиті заходи та налагоджена співпраця між правоохоронними органами сприяли стабілізації криміногенної ситуації на піднаглядній території. У межах територій, на які поширюється юрисдикція місцевої прокуратури, спостерігалась тенденція до зниження рівня злочинності в порівнянні з 2015 роком. Зменшилася кількість вчинених особливо тяжких та середньої тяжкості злочинів, вдалось в цілому зменшити кількість кримінальних правопорушень, скоєних неповнолітніми.


При цьому керівником прокуратури звернуто увагу правоохоронців на проблемні питання, які потребують термінового вирішення. «Занепокоєння викликає динаміка зростання тяжких злочинів. Суттєве зростання їх кількості зафіксоване в усіх районах, крім Голованівського та Добровеличківського. Значною залишається питома вага кримінальних правопорушень особами, які раніше вчиняли злочини, у стані алкогольного сп’яніння та групою осіб. Окремо необхідно відзначити ситуацію із злочинами проти власності. Питома вага вказаних злочинів становить понад 2\3 від загальної кількості злочинів, вчинених на піднаглядній території. Передумовою такої ситуації є ряд різних чинників, серед яких складний фінансово-економічний стан в державі, високий відсоток незайнятого населення, поширення таких антисоціальних явищ як наркоманія та алкоголізм, неналежна організація дозвілля неповнолітніх. Однак однією з причин зростання таких правопорушень є і погіршення профілактичної роботи територіальними органами Національної поліції. Крім того, потребує активізації протидії незаконному обігу підакцизних товарів, наркотичних засобів та зброї. Задля вирішення наявної проблематики необхідна консолідація всіх зусиль правоохоронців»,- розповів Віталій Дьолог.  


За результатами наради розроблено та узгоджено комплекс спільних заходів, спрямованих на подолання негативних тенденцій у структурі злочинності та корупції в межах територіальної юрисдикції Новоукраїнської місцевої прокуратури. 


1322Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: