Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 лютого 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/02/21/jarinich-zvernuvsja-do-deputativ-miskradi-schob-ti-znizili-podatkovii-tisk-na-pidpriemtsiv.htm
новини, 21 лютого 2017

Яриніч звернувся до депутатів міськради, щоб ті знизили податковий тиск на підприємців


Нородний депутат від фракції "БПП - Солідарність" Костянтин Яриніч на своїй сторінці у Facebook повідомив:


"Сьогодні я зробив офіційний депутатський запит на основі численних звернень підприємців. Звернувся до місцевих депутатів усіх фракцій з проханням винести на найближче засідання міської ради питання зниження податкового тиску для фізичних осіб – підприємців, що перебувають на спрощеній системі оподаткування.


З підвищенням з 1 січня вдвічі мінімальної заробітної плати до 3200 грн, пропорційно зросла й сума, яку платники єдиного податку змушені щомісяця перераховувати у бюджет.


Так, рішенням Кіровоградської міської ради від 27.01.2015 року № 3949 для другої групи платників єдиного податку встановлені ставки 12, 15 та 20 % розміру мінімальної заробітної плати. Однак, саме за ставкою 20 % оподатковується найбільша категорія платників другої групи.


Проте, якщо наприкінці року малі підприємці повинні були сплатити до бюджету 320 грн єдиного податку, то сьогодні – вже 640. При цьому підприємець додатково повинен нарахувати єдиний соціальний внесок у розмірі 704 грн за себе та 22 % від заробітної плати кожного найманого працівника. Вважаю несправедливою ситуацію, коли за рахунок зміни розрахунку мінімальної заробітної плати на муніципальному рівні зростають податки для малого бізнесу.


Тобто, зі збільшенням мінімальної заробітної плати пропорційно збільшився податковий тиск на ФОПів, внаслідок чого багато хто з підприємців припиняє свою діяльність. Таким чином ми можемо збільшити безробіття.


Саме тому, вважаю своїм обов’язком офіційно звернутися до місцевих депутатів, у повноваженнях яких сьогодні є цей інструмент. Своїм депутатським зверненням офіційно наполягаю на зменшенні ставки єдиного податку для другої групи платників з 20 % до 10 %.


Сподіваюсь місцеві депутати з розумінням поставляться до проблем підприємців".


2130Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: