Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 лютого 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/02/17/za-rahunok-uhilennja-vid-pdv-silgospvirobnikom-derzhavnii-bjudzhet-nedootrimav-4-2-mln.htm
новини, 17 лютого 2017

За рахунок ухилення від ПДВ сільгоспвиробником, державний бюджет недоотримав 4,2 млн


Неправомірні дії підприємства СГ-виробника викрили працівники податкової міліції Головного управління ДФС у Кіровоградській області. Співробітниками податкової міліції Кіровоградської області  викрито черговий злочин щодо умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, повідомляє ГУ ДФС у Кіровоградській області.


Посадові особи приватного підприємства - сільгоспвиробника, протягом 2014-2015 урожайних років, здійснювали закупівлю зернових та технічних культур у інших виробників за готівкові кошти. Однак,  при декларуванні, в порушення вимог статті 209 Податкового кодексу України, неправомірно застосували спеціальний режим оподаткування сільгоспвиробників та відобразили обсяги самостійно вирощеної та реалізованої продукції, які значно перевищують фактичну можливість її вирощення на землях, які перебувають у користуванні підприємства. Частина не сплаченого податку на додану вартість, при таких махінаціях, осідала на спецрахунку підприємства та використовувалася для власних потреб.


За майже два роки функціонування злочинної схеми, за рахунок ухилення від ПДВ, державний бюджет недоотримав 4,2 млн. гривень.


За зазначеним фактом у лютому цього року слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Кіровоградській області до ЄРДР внесено кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК України. Слідство триває.



1689Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: