Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 грудня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/12/23/oblasne-upravlinnja-osviti-i-nauki-vidmovilo-vihovantsjam-ditbudinku-nash-dim-u-bezkoshtovnomu-vidviduvanni-baseinu-ofitsiini-dokumenti-.htm
новини, 23 грудня 2016

Обласне управління освіти і науки відмовило вихованцям дитбудинку «Наш дім» у безкоштовному відвідуванні басейну (ОФІЦІЙНІ ДОКУМЕНТИ)


Ще в листопаді місяці нинішнього року Людмила Дорохіна, начальник відділу сім’ї та молоді Кіровоградської міської ради звернулася до Володимира Таборанського, начальника управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації з проханням, текст якого читайте нижче:


«Шановний Володимире Петровичу! Відділ сім’ї та молоді Кіровоградської міської ради просить Вашого сприяння в організації безкоштовного відвідування вихованцями комунального закладу "Дитячий будинок "Наш дім" Кіровоградської міської ради Кіровоградської області" басейну Спортивної школи олімпійського резерву "Надежда" 1 раз на тиждень ( в неділю).


В дитячому будинку "Наш дім" виховується 14 дітей-сиріт і для них дуже важливі заняття фізичною культурою та загартування».


Минуло майже два місяці, і лише 22 грудня Людмила Дорохіна отримала офіційну відповідь, згідно з якою вихованцям «Нашого дому» відмовили у безкоштовному відвідуванні басейну.  


Кореспондент сайту «Кіровоград24» звернувся до Людмили Володимирівни за коментарем з приводу цієї ситуації:


«4 листопада я, як керівник міського управління, звернулася до керівника обласного управління освіти з проханням дозволити, один раз на тиждень, в зручний і вільний від спортивних занять день, займатися десятьом вихованцям «Нашого дому» в басейні. Наше управління запропонувало, наприклад, неділю. Навіть тренер погодився безкоштовно з дітьми працювати, навчати плаванню, щоб загартовувати їх. Ми цілий листопад чекали відповіді на свій лист, а коли пройшов місяць, почали наполягати, щоб нам дали письмову відповідь. Дуже довго її не давали, тягнули з цим питанням і ось 22 грудня ми нарешті отримали відповідь. Я хочу звернути увагу на той факт, що, перш за все, з боку державних службовців прострочений термін надання відповіді на офіційний запит. І мені дуже сподобалося, що «Управління освіти науки молоді та спорту облдержадміністрації з розумінням ставиться до вирішення соціальних потреб дітей-сиріт і по всякчас, згідно наданих повноважень і в межах чинного законодавства, сприяє їх задоволенню». 


А фінальна фраза: «З метою вирішення порушеного в листі питання, рекомендуємо Вам, як керівнику уповноваженого органу, який здійснює загальне керівництво та фінансування комунального закладу «Дитячий будинок «Наш дім» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області» внести в установленому порядку питання про виділення відповідних коштів з міського бюджету на відвідування його вихованцями плавального басейну». Тобто, на платній основі. На жаль, нам відмовили. А діти навіть пройшли відповідне медичне обстеження, щоб мати офіційну довідку, що їм можна займатися у басейні. Ви знаєте, напередодні Нового року, це перша «крапля дьогтю в бочці меду», бо дітей вітали багато установ та організацій і діти були настільки щасливі, що це свято нарешті настало. І ось саме перед цим святом їм відмовили у відвідуванні басейну. Мені трошки сумно. Адже це невеликий інтернат, там небагато дітей, а їм відмовили. У мене немає слів». 


2621Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Л В Шубина 23 грудня 2016 15:12
2
У меня тоже НЕТ слов . Всех детей забираем в " Драйв " , где они будут БЕСПЛАТНО посещать бассейн ! Раззорилась бы спорт школа , если бы приняла 14 сирот бесплатно ? ПОЗОРИЩЕ !!!
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: